CROSSDOCK Extraliga

Kert Park poražen! Pardubice úřadovaly v přesilovkách a srovnaly

Na první finálové vítězství Kert Parku v prodloužení je hodně rychle zapomenuto, sobotní bitva patřila Pardubicím.

Využité dvojnásobné přesilové hry na obou stranách

Odvetné utkání začalo na pražských Lužinách v podobném stylu jako o předešlém dni, Kert Park si v úvodních minutách dokázal vytvořit značnou převahu, za kterou byl odměněn dlouhou dvojnásobnou přesilovou hrou. Domácí příznivci tak mohli již v šesté minutě jásat poprvé, když brankáře Stárka z mezikruží bleskurychle prostřelil Dalimil Zvonek. Kert Park byl i nadále aktivnější, pořádně si však zavařil po dvou zákrocích v závěru. V jednom z nich poslal David Šperl na mantinel nejproduktivnějšího útočníka play-off Jana Bílého, který následně duel nedohrál.

Jeho spoluhráči se za zákrok pomstili tím nejlepším možným způsobem, 36 vteřin před závěrečnou sirénou dostal nabito pardubický zadák Petr Filip, který stanovil skóre nerozhodné 1:1!

Na Filipův obrat reagoval Suda

Začátek druhé třetiny byl velmi překvapivý. Fanoušci ještě nestihli usednout na tribunu a skóre utkání se měnilo potřetí. Petr Filip totiž překročil v tradiční přesilové hře červenou čáru a pět sekund po vhazování nahozením nachytal brankáře Mikla, který si u jeho pokusu vybral slabší chvilku.

Pardubice se poprvé v sérii dostaly do vedení, o svůj náskok ještě do druhé pauzy ale přišly. Chybu Lukáše Vlasáka ve vlastní obranné třetině potrestal Martin Suda, který příklepem z mezikruží prostřelil Stárka. Vyrovnávací trefa Kert znovu výrazně nakopla, Autosklo ale dokázalo silný tlak favorita přestát.

Překvapení dokonáno, Pardubice vezou z Lužin cennou výhru

Do třetího dějství se vstupovalo za stavu 2:2, skóre na světelné tabuli však dlouho nevydrželo. Na vině byla opět přesilová hra Autoskla a zejména důraz Ondřeje Březiny v předbrankovém prostoru, kterému se povedlo dotlačit míček za Mikla potřetí.

Zápas plynule dospěl až do závěrečné hry bez brankáře, ve které se hostujícímu týmu zásluhou Petra Filipa, který dokonal hattrick, a Otty Urbance podařilo dvakrát trefit prázdnou branku, na výsledku již nic nezměnilo ani snížení Tomáše Fejfara. Autosklo vykradlo hřiště Kert Parku po výsledku 5:3 a domů si tak veze důležitý finálový bod!

------------------------------------------------------------

HC Kert Park Praha – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:5 (1:0, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 6. Zvonek, 26. Suda, 44. Fejfar (M. Kruček, Wróbel) – 15. Filip, 16. Filip, 34. Březina, 43. Filip (Březina), 45. Urbanec.

Střely: 33:22, vyloučení: 5:7, využití přesilovek: 1:3, oslabení: 0:0, diváků: 134, rozhodčí: Koskuba, Šulo.

Stav série: 1:1.

HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Blaško, Bureš, Rozenberg, Šperl, Dejneka, Kaucký, Dulava – Plzák, Kruček J., Kruček M. (C), Postulka, Zvonek, Wróbel, Fejfar, Kovář, Suda, Javorka, Pala, Danko.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Dvořáček) – Filip, Novotný, Mokříž, Turyna, Urban, Bucek – Březina (C), Bílý, Vlasák, Förstl, Urbanec, Česák, Emmer, Staněk, Štefka, Moravec.