CROSSDOCK Extraliga

Česák zařídil prodloužení: Odehráli jsme skvělý zápas, na náš výkon musíme navázat

Hokejbalové finále odstartovalo velkolepým soubojem, které došlo až do prodloužení. V něm dokázal HC Kert Park Praha předčít pardubické Autosklo a připsal si tím první finálový bod.

Po špatné první třetině jsme začali soupeře přehrávat

Kert Park před svými příznivci a televizními kamerami ČT sport zároveň nastoupil v prvním finále na svého soupeře hodně zhurta. Kdyby během prvních minut obhájce titulu nastřílel pět branek, nikdo by se nemohl divit. Svěřenci trenéra Jiřího Mašíka mohli děkovat především Davidu Stárkovi a brankové konstrukci, která je zachránila hned v úvodu po střele Zvonka. „Na začátku jsme chtěli hrát defenzivně a soupeře si pohlídat. Nakonec se nám to docela povedlo, inkasovali jsme pouze jednou. To se stane,“ zhodnotil úvodní nepříliš vydařenou část ze strany Pardubic Josef Česák.

Do druhé části však nastoupily naprosto vyměněné Pardubice. Rázem dokázaly držet s favoritem krok a vytvářely si i slušné příležitosti. „Od druhé třetiny se to otočilo. Myslím si, že jsme je i začali přehrávat, z čehož plynuly šance. Chybělo jen to, že se nám nepodařilo dát gól navíc,“ myslí si střelec druhého pardubického gólu. „Odehráli jsme skvělý zápas a nezbývá nám, než na něj navázat v odvetě. Musíme pokračovat v dnešním výkonu a soupeře porazit,“ dodal.

Jsme v pohodě, musíme jen přidat branky

Pardubice dotáhly zápas až do prodloužení, ve kterém však jejich šestizápasová šňůra v play off bez porážky skončila. Přesto ale panovala v týmu relativní spokojenost, s nejlépe střílejícím útokem celé soutěže si defenzíva Autoskla vesměs dokázala poradit. „V podstatě se bránění Kertu neliší od jiných soupeřů, pořád je to většinou souboj jeden na jednoho. Musíme však být ve větší koncentraci a daleko více je hlídat,“ popisoval bránění střeleckých hvězd Kert Parku a české reprezentace Česák.

Zhruba dvacet hodin po konci prvního finále bude vhozeno úvodní buly druhého utkání. Co od něj lze očekávat? „Všechna utkání budou mít podobný průběh jako dnes, bude to hodně vyrovnané. My jen musíme přidat více branek a dotáhnout zápas do vítězného konce,“ plánuje spolu s Janem Bílým nejlepší střelec Pardubic v letošních vyřazovacích bojích. „Tým je na tom psychicky dobře, jsme v pohodě a můžeme s čistou hlavou bojovat o finálovou výhru,“ uzavírá pardubický Josef Česák.