CROSSDOCK Extraliga

Kert Park vede! Parádní finálovou bitvu na úvod rozhodlo prodloužení

Po dvoutýdenní přestávce je zpět CROSSDOCK Extraliga, a to hned se svým vyvrcholením soutěže. Na Lužinách totiž v pátek úderem 18:10 začala finálová série, a to hned před televizními kamerami ČT sport!

Hned první zápas ukázal, že se skutečně bude jednat ve všech zápasech o boj o každý metr na hřišti. Pražané však už v sobotu budou od 16:00 bojovat o mečbol, první souboj totiž v prodloužení rozhodli oni!

Obhájce začal lépe, Autoskláři většinou v kleštích

Úvodní minuty zápasu se lépe vedli domácím hráčům, kteří chtěli na svého pardubického soupeře vlétnout a nepustit ho vůbec ke své hře. A tak zraky přihlížejících sledovali hru především u branky Stárka, jenž se postupně také musel hodně zapojovat do hry. Při první velké šanci Zvonka sice zvonila tyč, proti neobsazenému Fejfarovi se už ale strážce hostující svatyně musel předvést prvním pořádným zákrokem.

Bylo to ale i tak pardubické Autosklo, které první inkasovalo. Danko dostal míček před branku, kde se ze strany dostal k pohodlné koncovce Martin Pala a Kert Park vedl 1:0. Jenomže Východočeši nic pochopitelně nevzdali, zanedlouho vybojovali přesilovou hru, kterou ale v posledních vteřinách Březina sám před Miklem, ani dorážející Vlasák, nezužitkoval ve vyrovnání.

Domácí nejprve přišli o vedení, pak si ho vzali nazpět

Druhá část pokračovala nejprve hrou čtyři na čtyři, jelikož rozhodčí vylučovali za strkanici po siréně za první třetinou. A hra s jedním člověkem méně na obou stranách viditelně více seděla Pardubicím, které i dokázaly vyrovnat! Filip ve středu hřiště špičkou hokejky vysunul do úniku Jana Bílého, jenž předvedl výtečný bekhendový blafák a začínalo se prakticky od nuly - 1:1. Následovala už vyrovnanější pasáž hry, kde však už tolik ofenzivní část domácího mužstva nebyla tak vidět, jako tomu bylo v první periodě. Všechno však ve vlastním oslabení mohl změnit Wróbel, ten totiž zachytil střelu hostů, jenomže míček se snažil při úniku přikopnout nohou, takže ho Filip dokázal ještě dostihnout a svoji chybu rychle napravit.

Ovšem Autoskláři se nepoučili a po dalších situacích před brankou Stárka se nakonec opět měnilo skóre s radostí Pražanů. Po vhazování z pravého kruhu se míček dostal před Martina Palu, který svižnou střelou svojí druhou brankou v utkání posílal Kert Park shodně podruhé v zápase do vedení - 2:1. Pardubičtí pak mohli být rádi, že svoje následné šance domácí už nevyužili, Východočeši tak do třetí části opět vstupovali s jednobrankovým mankem.

Šance Pardubic vystřídala v prodloužení radost domácích

Ze začátku třetí části měli míček na hokejkách více domácí, takže to vypadalo, že už se hosté k nějakému tlaku nedostanou. Jenomže taktická bitva Pardubic se po pár minutách převtělila opět v ofenzivní hru, která vyústila nejprve v tyčku Bílého a poté ve velkou šanci Filipa. Jenomže ofenzivní hra hostů zvyšovala na svém tempu, takže se Autosklu skutečně dostalo podruhé v utkání k vyrovnání. Na správném místě stál při přesilové hře dorážející Josef Česák, jenž tak psychickou výhodu zase vrátil spíše na stranu hostů - 2:2. V posledních minutách se však nerozhodlo, takže se muselo prodlužovat.

Maximálně desetiminutová nadstavba začala nejprve šancí Zvonka, který ještě nerozhodl. Pardubice pak byly jasně lepší, Emmer šel dokonce sám na brankáře, ani po této situaci však nebyl konec zápasu. Ten nastal až při přesilové hře celku z Lužin, před branku totiž dostal míček Tomáš Wróbel, který byť ne zcela povedenou, ale úspěšnou, střelou přes pravý beton Stárka poslal ve finálové sérii do vedení Kert Park!

.........................................................................................

HC KERT Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:2 pp (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Pala (Kruček M., Danko), 29. Pala (Danko), 53. Wróbel (Zvonek) – 17. Bílý (Filip), 43. Česák (Březina, Vlasák).

Střely: 33:33, vyloučení: 5:5, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 280, rozhodčí: Danylec, Gráca.

Stav série: 1:0.

HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) - Blaško, Bureš, Roznberg, Šperl, Dejneka, Kaucký, Dulava – Plzák, Kruček J., Kruček M. (C), Čejka, Postulka, Zvonek, Fejfar, Kovář, Suda, Javorka, Pala, Danko, Wróbel.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Dvořáček) – Filip, Novotný, Mokříž, Zajíček, Urban, Bucek A., Turyna – Březina (C), Bílý, Vlasák, Förstl, Urbanec, Česák, Emmer, Staněk, Moravec, Bucek J.