CROSSDOCK Extraliga

Jan Bílý stále na čele bodování, Fejfar pálí ostrými a Mikl pevný jako skála

Finále CROSSDOCK Extraligy startuje již tento pátek v 18:10 na půdě obhájce titulu pražského Kert Parku, který v přímém přenosu na ČT sport přivítá pardubické Autosklo.

Z osmi duelů vyřazovacích bojů nejvyšší soutěže si pardubický forvard Jan Bílý připsal úctyhodných 18 kanadských bodů za 6 tref do černého a 12 asistencí. Dalimil Zvonek z pražského Kert Parku se drží na druhé pozici se ziskem 12 bodů, z toho hned v jedenácti případech nahrával na branku svým souputníkům z mistrovské družiny. Ostrostřelcům vládne Tomáš Fejfar, který se ze sedmi klání trefil hned osmkrát a aktuálně nejlepší hráč play off Jan Bílý na něj ztrácí dva zásahy. Ve finálové sérii se tak dá očekávat souboj osobnostní a tahounů obou týmů.

Vůbec zle si ale nevedou další tahouni pražského Kert Parku či pardubického Autoskla. Martin Kruček z týmu obhájce titulu dosáhl na 10 kanadských bodů ze sedmi zápasů, z toho se trefil čtyřikrát a na šest gólů nahrával. Pardubice se pak zápas co zápas v play off mohou spolehnout na důrazného útočníka Ondřeje Březinu, který nejde pro ránu daleko, a navíc umí pozlobit své protivníky i řádnou dávkou bodů. Jeho čtyři branky a pět asistencí z osmi duelů budí u soupeřů respekt. Zmínit musíme i Lukáše Vlasáka, který naskakuje v útoku s Janem Bílým a Ondřejem Březinou. Vytáhlý útočník, jenž umí stejně dobře zahrát i v obraně, posbíral v osmi kláních stejný počet bodů za čtyři zásahy a kvarteto asistencí.

A kdo je aktuálně nejvýraznějším obráncem play off CROSSDOCK Extraligy? Nad odpovědí nemusíme dlouho váhat. Když se přestane dařit útočníkům Autoskla, vezme si slovo nesmírně energický, tvrdou hru milující Petr Filip, mezi jehož devízy patří střely z dálky i útočné výlety, z čehož vyplynuly tři branky a čtyři asistence z osmi odehraných zápasů. Gólmanům pak pevnou rukou vládne Petr Mikl z pražského Kert Parku, jenž neobdrží v průměru ani jednu branku za jedno utkání a pyšní se 96,61 procentuální úspěšností svých zákroků. Za ním se stále drží letohradský Jan Šimara, jenž se vekou měrou podílel na čtvrtfinálovém vyřazení favorizované Plzně.