Reprezentace

Trenér dvacítky Tomáš Friml: Představu o výběru máme, Žilina zase více napoví

První prosincová sobota přinese pro naše dvě juniorské reprezentace přípravná utkání u našich sousedů v Žilině. Tam kromě reprezentace hráčů do 18 let míří také výběr do 20 let pod vedením hlavního kouče Tomáše Frimla.

Celý den bude hodně náročný

Trenére, v sobotu 7.12. jedete do Žiliny ke dvěma přípravným zápasům, co od nich očekáváte?

Jedeme tam odehrát kvalitní přípravná utkání se stejně starým výběrem Slovenska. Hráče uvidíme v mezinárodním zápase, což je pro nás přínosné do další fáze přípravy.

Na poslední chvíli jste museli udělat i nějaké změny v sestavě, proč došlo na výměnu některých hráčů?

U většiny hráčů šlo především o zdravotní komplikace a také studijní povinnosti, kvůli kterým se bohužel nemohou zúčastnit kempu. Mrzí nás to, ale nešlo s tím momentálně už nic udělat.

Po dlouhé cestě vás čekají prakticky jenom přípravné zápasy, nemrzí vás, že nebude prostor i na tréninkové jednotky?

Program bude celkem náročný. Vyrážíme v pátek k večeru vlakem, ubytujeme se a v sobotu nás čekají dvě utkání. Po konci toho druhého si pak obě střetnutí zhodnotíme, hráčům řekneme, co potřebujeme a budeme se už přesouvat na vlakový spoj domů. Jsme rádi, že můžeme odehrát vyloženě jen těžké zápasy, tréninkové jednotky budeme mít až na prvním kempu po novém roce.

Někteří hráči odehrají první mezinárodní zápas

Máte v sestavě i nějakou premiéru? Hráče, kterého jste do minulého kempu třeba jen sledovali a dáváte mu prostor až nyní?

Všichni hráči, kteří jedou, se už na některém z kempů objevili. Někteří jsou sice po delší pauze. Ale co se týká mezinárodních zápasů, tak tam několik hráčů svoji premiéru mít bude.

V jaké fázi je tvoření finální nominace směrem ke švýcarskému šampionátu? Máte už hotovou alespoň kostru týmu, nebo právě ta by se mohla uzavřít po kempu v Žilině?

O tom, jak by měla vypadat kostra týmu, už představu máme. Stále je ale ještě hodně otazníků, jak tu kostru dobře doplnit o zbývající hráče, kteří bojují o nominaci. Všichni hráči na kempech vždy velmi dobře pracují a vybrat závěrečný tým bude hodně náročné. Samotné zápasy nám potom ukážou, jak si někteří hráči poradí s mezinárodním hokejbalem a podle toho můžeme poté vybírat dále.

Váš nacházející program s reprezentací U20 by měl pokračovat ve kterých měsících a s jakou náplní?

Další program nás čeká první víkend v únoru, kdy máme kemp v Plzni a pak by měly být tři kempy v červnu před odjezdem do Švýcarska. Uvidíme, jak dlouho se budou hrát soutěže, abychom měli všechny hráče pohromadě na všechny červnové kempy.