Reprezentace

Dvacítka se chystá na Páňa Cup! Můžeme jen překvapit, myslí si Procházka

Na konci srpna, konkrétně 23. – 25. 8., se odehraje kvalitně obsazený turnaj Páňa Cup 2019, jenž uctívá památku zesnulého kladenského hokejbalisty Martina Panenky. Do Kladna dorazí úřadující mistr české Extraligy z Kert Parku.

Turnaj v Kladně bude stavebním kamenem pro závěrečnou nominaci

Jste v nominaci na přípravný turnaj, který se uskuteční v Kladně, kde právě nastupujete za Rysy v mužské i juniorské extralize. Jak moc vás pozvánka na tento kemp potěšila?

Potěšila mě hodně, těším se na turnaj a jsem rád, že jsem nominován. Nominace do národního týmu potěší každého hráče.

Jak moc se budete chtít ukázat před domácím publikem v dresu české reprezentace? Myslíte, že může mít váš výkon na tomto silně obsazeném turnaji vliv na finální nominaci do Švýcarska?

V zápasech nechám maximum. Jsem rád, že se turnaj koná právě na Kladně, v týmu reprezentace by mě tak mohla vidět větší část naší rodiny. Souhlasím, myslím, že turnaj na Kladně bude velmi kvalitní prověrkou pro náš výběr a bude to stavební kámen pro závěrečnou nominaci.

Pokud by se vám podařilo z Kladna odvést medaili, považoval byste to za úspěch? A v čem vidíte sílu vašeho výběru? Určitě budete chtít porazit každého, na jakého soupeře se ale nejvíce těšíte?

Určitě by to v tak silně obsazeném turnaji úspěch byl, ale myslím, že se nemáme čeho bát a můžeme překvapit. Máme spoustu šikovných a rychlých hráčů i skvělé konstruktivní obránce. Síla týmu je především v rychlosti. Nejvíce se těším na Kladno, bude to pro mě speciální utkání.

Také vy konkrétně budete v hledáčku kladenských trenérů. Pokud by se vám pár zápasů vydařilo, mohlo by to vést k tomu, že byste dostával v Extralize více prostoru?

Asi ano, budu se snažit, aby se mé výkony líbily všem přítomným trenérům. Nejdříve trenéry musím přesvědčit o tom, že si ten prostor zasloužím!

Umístění není asi tak důležité, ale každý z nás chce vyhrát!

Turnaj bude velmi fyzicky náročný, lepší soupeře v České republice nemůžete potkat. Čekají vás čtyři těžká utkání. S čím na vás budou apelovat trenéři z reprezentace?

Určitě budou chtít vidět dravost, agresivitu a enormní nasazení.

S jakými cíli bude váš výběr nastupovat do tohoto turnaje? Bude to velmi těžká prověrka a také si myslím, že to bude velký odrazový můstek před mistrovstvím světa, souhlasíte?

Hlavním cílem bude plnit pokyny trenérů a snažit se předvádět hru, kterou se budeme chtít prezentovat, umístění asi není tak důležité, ale každý z nás chce vyhrávat a určitě budeme chtít na turnaji na Kladně zvítězit.

Byl jste klíčovým mužem reprezentace U18 na minulém mistrovství světa v Kanadě, kde jste skončili těsně pod vrcholem. Příští rok budete mít ty nejvyšší cíle, že? Myslíte, že kostra týmu zůstane stejná, jako byla na minulém šampionátu?

Určitě, česká reprezentace má vždy ty nejvyšší cíle, my také! Navíc budeme obhajovat titul předchozí dvacítky a věřím, že to obhajoba bude úspěšná.

Jakým hokejbalem se bude chtít váš tým prezentovat? Čekají vás nějaké speciální tréninky před tímto reprezentačním srazem? A jak zatím probíhá vaše letní příprava na Kladně?

Prezentovat se budeme agresivním konstruktivním hokejbalem, snad splníme pokyny trenérů. Myslím, že speciální tréninky nás před turnajem nečekají, nechám se překvapit, co si pro nás trenéři připraví. Letní příprava na Kladně začíná až za týden, o to bude intenzivnější.