Reprezentace

Sezona jako z partesu! Ústecký Pavel Gottfried poznával jen úspěch a vítězství

Vyhrát co se dá, i tak by se dala pojmenovat sezona Pavla Gottfrieda, který nastupoval na ledě za ústecké juniory, s nimiž se mu podařilo vyhrát 1. Ligu a výbornými výkony si vysloužil i několik startů v seniorské Chance lize, kde si zahrál i proti Jaromíru Jágrovi!

Ve všech týmech byla skvělá parta

Letošní sezona se vám mimořádně vydařila. Vyhrál jste, co se dá na ledě i na plastu. Čím si to vysvětlujete?

Výbornou partou. Ve všech týmech, za které jsem letos nastoupil, jsme si s kluky dobře sedli a vyšlo to. Tímto bych chtěl všem svým spoluhráčům poděkovat.

Kterého z triumfů, který jste letos vyhrál, si ceníte nejvíce?

Všech stejně, jak v juniorské lize v hokeji, hokejbalové extralize, tak i v COMA teamu to bylo těžké, nejtěžší ale bylo vyhrát titul s COMA teamem. Série s Dragons byla strašně vyrovnaná a rozhodnout musel až sedmý rozhodující zápas. Strašně mě mrzí rozhodnutí ČSLH, které v průběhu sezony změnilo pravidla a rozhodlo, že i když jsme vyhráli 1. Ligu, nemohli jsme postoupit do nejvyšší soutěže, protože Ústí nad Labem chybí hokejová akademie…

Na všech frontách jedině obhajoba

Objevil jste i v širší nominaci juniorské hokejbalové reprezentace. Budete mít v hlavě tuto metu i přes hokejovou sezonu?

Budu se snažit věnovat hokejbalu stejně jako letošní sezonu a dostat se do konečné nominace pro mistrovství světa U20 do Švýcarska!

Jaké jsou vaše cíle do příští sezony, ať už se jedná o hokej či hokejbal?

V hokeji se probojovat do sestavy ústeckého „A“ týmu a hrát pravidelně Chance ligu. Zároveň se dostat co nejdál s juniory a pokusit se znovu o postup do nejvyšší soutěže. V hokejbale obhájit titul s juniory a s COMA teamem, zároveň bych rád přidal pár startů za ústeckou Elbu v seniorské extralize. Vše ale bude záležet na čase.

Na začátku června si zahrál za dvacítku proti seniorské reprezentaci, kterou potrápil třemi kanadskými body při těsné porážce 4:5!

Na prvním místě je vzdělání

Při vašem sportovním vytížení si musíte určitě najít i čas na regeneraci. Jak trávíte volný čas, když nedržíte hokejku v ruce?

Občas si zajdu zaplavat a do páry, hodně spím a rád si zahraju na playstationu. Také trávím hodně času s přáteli.

Kdo vás přivedl ke sportu, konkrétně k hokeji a hokejbalu?

Rodina. Už jako malý jsem jezdil fandit bráchovi na hokej na Kladno. Hokejbal jsem začal hrát na školních turnajích Hokejbalem proti drogám, kde mě oslovil Honza Fedák (hlavní trenére juniorky ústecké Elby pozn. red.), abych začal hrát za Elbu. Samozřejmě by to nešlo bez podpory a zázemí od rodičů. Za to jsem jim nesmírně vděčný.

Jaký je váš celoživotní cíl ve sportovním a osobním životě?

Na prvním místě je maturita! Dále bych se chtěl uchytit v dospělém hokeji a hokejbalu.