CROSSDOCK Extraliga

Kapitán Letohradu David Halbrštát: Pardubice měly lídry, my nikoliv

Jarní bilance jelenů z Letohradu byla úctyhodná. V základní části z devíti zápasů jen jednou padli v řádné hrací době, což je v tabulce vyneslo na šesté místo. Jízdě nevystavila stopku ani ambiciózní Plzeň, vše si musely vzít na starosti až Pardubice.

Ukázali jsme ohromnou bojovnost

Letohrad musel zareagovat na dvě porážky ze hřiště Pardubic, co jste do třetího utkání změnili?

Řekli jsme si, že musíme více bojovat, protože ve druhém zápase jsme nebojovali tak, jak se na semifinále sluší a patří. Věděli jsme, že musíme k zápasu přistoupit úplně jinak, což se povedlo. Ukázali jsme ohromnou bojovnost, ale nestačilo to. Sérii rozhodlo to, že oni mají lídry a my nikoliv. Mají čtyři hráče s reprezentačními zkušenostmi a ti nám chyběli. My jsme se strašně nadřeli na gól, a když už konečně vyrovnáme, pak se jejich jeden hráč posune do útoku a dá rozhodující branku. Byla to smůla, někteří kluci z Pardubic už pletli po našem gólu nohama. Smůla (zklamaně).

Jaké nyní panují v kabině Letohradu pocity? Přece jen je to krátce poté, co jste byli vyřazeni v semifinále a ihned poté jste si pověsili na krk bronzové medaile..

Teď už asi smíšené.. (zamyslí se). Prvních pět minut to byl strašný smutek. Kdyby nám ale před play off někdo řekl, že budeme třetí, tak to bereme všema deseti. Jenže když už se vám podaří postoupit do semifinále, tak už se člověk jednou nohou vidí ve finále. První a třetí zápas proti Pardubicím byl vyrovnaný, ve druhém utkání nás přehrály. Byla to vyrovnaná série, mysleli jsme i na finále, ale letos jsme na něj ještě neměli.

Vše zlomil příchod Zdeňka Krále

Nemohl hrát roli také fakt, že jste Plzeň vyřadili jednoznačně 3:0 na zápasy a že vás tento hladký postup uspokojil?

To si nemyslím. Věděli jsme, že to bude těžký a že se výsledek 3:0 jako s Plzní rozhodně opakovat nebude. Plzeň měla stejný problém jako my, chybí jí hráči, jako mají Pardubice. Autosklo má třeba čtyři lidi, kteří prakticky neslezou ze hřiště a jsou schopní to odehrát se ctí. Honza Bílý je nejlepší hráč v republice a proti nám to znovu ukázal.

Letohrad na podzim nepatřil zrovna k favoritům celé soutěže, na jaře ale došlo k velkému zlomu. Co bylo jeho příčinou?

Rozhodně vše zlomil příchod Zdendy Krále(profesionální hokejista z Benátek nad Jizerou pozn. red.), který nám pomohl nasázet góly proti týmům, se kterými jsme prostě museli v základní části vyhrát. To samé ve čtvrtfinále. Vidím to jako rozhodující faktor. Dále si myslím, že pomohlo citlivé zapojení mladých dorostenců do sestavy, kteří ukázali svoji bojovnost.