CROSSDOCK Extraliga

Hradec na senzaci nenavázal. Kert Park o postupu do finále rozhodl jedinou brankou

CROSSDOCK Extraliga má od sobotního odpoledne prvního letošního finálového účastníka. Celek z Lužin cestoval do Hradce Králové s vědomím toho, že mu pro postup stačí vyhrát už jenom jeden zápas.

Aktivní hosté do vedené nešli

Hradec nemohl začít ustrašenou hrou, nemohl se ale ani pustit po hlavě do útoku. Domácím bylo totiž jasné, že pokud se Pražané dostanou do vedení, bude to proti nim už jen hodně těžké. Kert Park však předváděl hodně aktivní útočnou hru, největší šance ale přišla až při samostatném úniku Wróbela, kterého však Biegl mezi domácími tyčkami dokázal vychytat. Piráti už příliš ofenzivních sil v prvních patnácti minutách nenašli, takže se i po dalších hostujících náznacích ve snaze jít do vedení, šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Důležitá branka pro celý zápas

Aktivita se ze začátku druhého pokračování udržela opět na straně hostí, kteří se dokázali už dostat i do vedení. Po hradecké ztrátě míčku v útočné třetině přihrál Martin Kruček na levou stranu pro Petra Dulavu, jehož přihrávku před branku využil nebráněný Tomáš Fejfar. Útočné choutky pak měly oba celky, zatímco domácí těžili z menších chyb hostů, ti zase naopak tvořili vpředu kombinační akce a Biegl tak měl občas plné ruce práce. Na hřišti se navíc trochu přiostřovalo, což však teprve předeslalo to, co nastane ve třetí části.

Východočeši tlačili, co jim síly stačily

Piráti si zřejmě před třetí částí řekli, že už nemají na co čekat, protože by to mohla být klidně jejich poslední perioda v letošní sezoně. Rázem se tak hrálo převážně na polovině Pražanů, kteří se museli chvíli seznamovat s tvrdou hrou Hradeckých, jenž rozhodně nehráli v rukavičkách. Dokazuje to i situace, kdy brankář Mikl přišel o svoji hůl, kterou mu někdo přerazil. V přerušené hře si ji tak šel rychle vyměnit na střídačku, jenomže přešel modrou čáru, tudíž se do hry musel na jedno střídání podívat i náhradní brankář Mroviec.

Hradec Králové ve své snaze vyrovnat a pokusit se prodloužit ještě alespoň tento zápas neustále pokračoval, Kert Park však zabral a tlak domácích už tudíž nebyl tak viditelný, až se nakonec i vytratil. A když se zase na poslední minuty vrátil, byl vždy připravený Mikl, jenž nakonec za celé tři semifinálové zápasy pustil pouze jednu branku, a to ještě ze samostatného střílení. Hokejbalisté z Lužin tak slaví postup do finále, Piráti ale zklamaní být nemusí, vždyť pár sezon nazpět hráli o setrvání v extralize a letos se přes silné Kladno dostali až mezi čtyři nejlepší celky v České republice!

----------------------------------

HBC Hradec Králové 1988 vs. HC Kert Park Praha 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Fejfar (Dulava).

Střely: 24:35, vyloučení: 9:8, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 150, rozhodčí: Vrba, Jeletz.

Konečný stav série: 0:3.

HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Brykner) – Hrabica, Švanda, Ruda, Jiřík, Šimek, Doležal - Novák, Hudeček, Tesař, Svoboda, Hrubý, Ježek, Mitra, Král, Veselý, Rytíř.

HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Blaško, Bureš, Nýdl, Rozenberg, Šperl, Dejneka, Kaucký, Dulava - Kruček J., Kruček M., Postulka, Zvonek, Wróbel, Fejfar, Kovář, Suda, Javorka.