CROSSDOCK Extraliga

Mládí vládne statistikám play off Extraligy! Bacovský však pálí ostrými

Play off nejvyšší hokejbalové soutěže CROSSDOCK Extraligy pomalu ale jistě míří k finálnímu rozuzlení. Pražský Kert Park a pardubické Autosklo mají dva mečboly na postup ze semifinále. Hradec Králové s Letohradem se ale ještě pokusí o zdramatizování sérií.

Stěžejní postava v týmu výtečné hrajícího pardubického Autoskla? Zde není těžké najít odpověď. Jan Bílý se po konci florbalové sezony rozparádil v play off CROSSDOCK Extraligy hokejbalu k nadpozemským výkonům. Jeho první formace hraje bez legrace snad více jak dvě třetiny každého zápasu a plyne z toho nepřeberné množství bodů pro technicky, rychlostně i mentálně vyspělého útočníka. Ten vévodí kanadskému bodování s předstihem čtyř bodíků. V deseti duelech posbíral 10 gólových pasů a 6 přesných zásahů mezi tři ústecké a letohradské tyče.

Pražský Kert Park si může mnout ruce, že před letošním ročníkem do svého kádru přivedl talentovaného sportovce ze Vsetína Dalimila Zvonka. Ten v šesti zápasech nastřádal 11 asistencí, což ho řadí na čelo této statistiky. O góly se pak stará bývalý basketbalista a kometa posledních sezon Tomáš Fejfar, který svými sedmi góly vyrovnal účet Jana Bacovského. Ten na stejný počet zásahů potřeboval o jeden duel více, a tak se energický forvard z mistrovského Kert Parku drží na 1. místě bodování právě před královéhradeckým matadorem.

A co strážci hokejbalových svatyň? Před startem semifinálových sérií všem pevnou rukou vládnul Jan Šimara z Letohradu. Pardubičtí Autoskláři na něho ale našli recept a vsetínských odchovanec se „sesunul“ na druhou příčku statistik, kdy z celkových pěti duelů play off obdržel 9 branek, což činí 1,80 gólů za zápas. Procentuální úspěšnost pak mohutný brankář vyšponoval na 94,86%.

Na první příčce gólmanských statistik se s pohodlným náskokem drží Petr Mikl z mistrovského Kert Parku. Ten v průměru obdržel pouze 1 gól za utkání. Jeho úctyhodná procentuální úspěšnost zákroků tak činí 96,08%. Na třetím místě je stále Petr Kráčina z Plzně, jehož tým už vypadl ve čtvrtfinále s Letohradem.

Kompletní statistiky naleznete ZDE!