CROSSDOCK Extraliga

Poznáme finalistu? Kert Park bude slavit, Šimara Pardubicím ještě zavaří

Semifinále CROSSDOCK Extraligy hokejbalu napíše o následujícím víkendu své druhé pokračovaní a kdo ví, může být zároveň i poslední. Jonáš Grufík a Richard Peschout však předchozímu tvrzení nevěří, naopak myslí na domácí vzestup Letohradu.

HC Kert Park Praha (1.) vs. HBC Hradec Králové 1988 (7.)

Jonáš Grufík (brankář SK Sudoměřice/SHC Opava): Hradci se v Praze vůbec nedařilo a vsítil za dva zápasy pouze jednu branku. Hradečtí se však umí semknout a vymáčknout ze sebe to nejlepší, jako již už předvedli v sérii s Kladnem. Kert Park je však zkušený tým a nedá svou kůži lacino. Sobotní zápas však vyhraje Hradec. Následující den bude chtít Kert odčinit porážku a bude velice nebezpečný. Hradec bude mít plné ruce práce s ubráněním první lajny Kertu. Rozhodovat budou přesilové hry a v nich se bude lépe dařit Pražanům.

Richard Peschout (reprezentant ČR, útočník Elba DDM Ústí nad Labem): Série se zdá být lepší pro Kert, jelikož v sérii vede 2:0 na zápasy, ale jak se říká, tak poslední krok je vždy nejtěžší. Kert má velice kvalitní mužstvo, ale Hradec má zkušenosti a dle mého názoru to bude ještě hodně zajímavá série a bude muset rozhodnout čtvrtý nebo dokonce až pátý zápas.

Tip redakce: Kert Park na domácím hřišti vlétl do semifinále jako uragán. Nástup favorita se čekal, ale takto jednoznačný průběh nikoliv. Otázkou je, zda svěřenci Davida Kuny a Milana Jelena dokážou podobné výkony zopakovat na hřišti soupeře. Hradec Králové je doma velmi silný, o čemž se před čtrnácti dny dokonale přesvědčilo Kladno, které cestovalo na východ Čech také s dvoubodovým vedením. Na rozdíl od ALPIQU je ale na Kert Parku vidět mnohem větší pohoda, která nakonec bude znamenat jeho postup do finále CROSSDOCK Extraligy hokejbalu!

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (5.) vs. SK Hokejbal Letohrad (6.)

Jonáš Grufík: Letohrad ukázal v Pardubicích, že se umí vrátit do zápasu a navíc bude hrát na svém asfaltu, což bude pro Pardubice těžké. Navíc brankář Šimara ukáže své kvality a Letohradu pomůže k důležité výhře. I v neděli bude zápas vyrovnaný a vyčnívat budou brankáři. Pro Letohrad bude důležité, zda si uhlídají agilního Bílého, který se ukazuje ve skvělé formě. Myslím si, že zápas dokráčí do nájezdů, které vyhraje Letohrad a vrátí tak sérii do Pardubic.

Richard Peschout: Pardubice mají velice kvalitní mužstvo, což jsem mohl poznat na vlastní kůži. Mají dobré přesilovky, ale Letohrad se zase může opřít o dobře chytajícího Šimaru a mladou dravost. Série se nevyvíjí dobře pro Letohrad, ale i tady věřím v napínavou sérii, která se ještě přesune do Pardubic na rozhodující zápas.

Tip redakce: Na rozdíl od série s Ústím Pardubice dokázaly získat první dva zápasy na svoji stranu, v čemž hlavní roli hrálo domácí prostředí. A co teď? Série se přesouvá na hrací plochu jelenů, což přináší pro Letohrad nový impuls. Tým z Letohradu se na semifinále nesmírně těšil, je to pro něj obrovský úspěch a vlastním fanouškům chce ukázat, že tato pohádka ještě končit nebude. Brankářský souboj opět skončí úspěchem domácího týmu, což znamená, že o postupujícím rozhodne až páté utkání v pardubických Polabinách.