CROSSDOCK Extraliga

Pirátům vypověděla v hlavním městě ofenziva, Kert Park slaví hladký mečbol!

Semifinále CROSSDOCK Extraligy se o víkendu odehrálo také v Praze, na Lužiny totiž ke dvěma zápasům cestoval Hradec Králové, který v sobotu podstatě nepředvedl vůbec nic ze své hry. V neděli už nezačal tak ustrašeně a bylo to znát i na průběžné hře.

Bez branek, aktivně ale oba týmy

První třetinu sice začali opět lépe domácí, úvodní příležitosti ale využity nebyly, takže se do hry dostali i Piráti. Tlak však měli i nadále hráči Kert Parku, kteří se však tentokrát přes Biegla tak rychle prosadit nedokázali. Nejaktivnější z domácích byl zřejmě Wróbel, Pražané však stále nevedli, takže si slovo s blížícím se koncem první části vzali i hosté. A do práce tak musel i Mikl, který ale bezbrankový stav dokázal ukočírovat, takže se diváci žádné branky v prvních patnácti minutách nedočkali.

Kert Park začal skórovat, Hradec šance neproměnil

Začátek druhé periody nejprve začal dobrou příležitostí Východočechů, Tesař však zaváhání defenzivy domácích díky skvělému zákroku brankáře nevyužil. A tak se zpět vrátili do útoku Pražané, úvodní branka na sebe však nechala čekat poměrně dlouho. Několik příležitostí totiž využito nejprve nebylo, takže skóre nedělního zápasu otevíral až v šestadvacáté minutě Kovář, který poslal míček do sítě bekhendovým blafákem. Záhy mohl Hradec vyrovnat z přesilové hry, ta i využita byla, jenomže úplně na opačné straně, kdy se ve vlastním oslabení po úniku prosadil Pala – 2:0.

Hradec dal za dva zápasy pouze jednu braku

Třetí část nejprve začala jednou příležitostí na obou stranách, proměněna však nakonec nebyla situace řadící se do šancí. Martin Kruček totiž jenom lehce nahodil míček do útočné třetiny, a v letu ho tečoval Fejfar. K překvapení všech skončil i za zády brankáře a bylo tak prakticky rozhodnuto. Hradecký Novák pak unikal ve vlastním oslabení na branku a byl faulován, s následně nařízeným trestným střílením si pak hradecký matador poradil znamenitě a bylo sníženo. Jenomže jinak hradecká ofenziva za celý víkend v hlavním městě absolutně vypověděla svoji práci, branky totiž padly už jenom dvě, a to opět do sítě Pirátů. Ti tak budou v sobotu hodně obtížně odvracet první postupový mečbol celku z Lužin!

-------------

HC Kert Park Praha vs. HBC Hradec Králové 1988 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 26. Kovář (Blaško, Plzák), 26. Pala (Wróbel, Dejneka), 32. Fejfar (Kruček M., Zvonek), 40. Fejfar, 44. Pala (Šperl, Mikl) – 37. Novák.

Stav série: 2:0.

HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Blaško, Bureš, Nýdl (C), Roznberg, Šperl, Dejneka, Kaucký, Dulava – Plzák, Kruček J., Kruček M., Postulka, Zvonek, Wróbel, Fejfar, Pala, Suda, Javorka, Kovář.

HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Brykner) – Hrabica, Švanda, Ruda, Jiřík (C), Fanderlík, Šimek, Doležal – Bacovský, Novák, Hudeček, Tesař, Svoboda, Fišer, Hrubý, Ježek, Mitra, Šimůnek, Král, Černý.