CROSSDOCK Extraliga

Pardubice našly recept na obranu Letohradu a těší se z mečbolu!

CROSSDOCK Extraliga přinesla o víkendu úvodní boje v semifinále, takže i mezi Pardubicemi a Letohradem. Zatímco sobotní zápas byl vyrovnaný a těsný až do konce, v tom nedělním měli od začátku navrch Autoskláři.

Aktivitou začali domácí

Pardubice vstoupily do zápasu velice dobře, protože už po půl minutě domácí kapitán Březina prošel od pravého mantinelu a po závaru u branky prostrčil míček za Šimaru. S Jeleny tato branka zatřásla, jelikož jejich případný plán hrát především z obrany na těsný výsledek vzal za své. A aktivnější i nadále byli domácí, což trošku potvrzuje i branka na 2:0. Bílý totiž ve vlastním oslabení vybojoval v rohu hřiště míček, naběhl si s ním před hostujícího strážce klece a nehlídaný zakončil do sítě. Ondřej Lux pak mohl alespoň snížit, po pěkném individuálním průniku ale zakončil pouze do tyčky.

Opět neuhlídaný začátek

Letohradští se nepoučili ze začátku zápasu, protože i v první minutě druhé periody opět rychle inkasovali. A navíc to bylo znovu z hole Březiny, který tak posílal Autosklo už do lukrativního tříbrankového vedení. Obranou Pardubic se pak prosmýkl mladík Faltus a opět tak bylo sníženo na rozdíl dvou tref, jenomže mládí promluvilo záhy i na druhé straně, kdy se k dorážce po samostatném úniku Emmera dostal Moravec, jenž svoji premiérovou trefou v play off CROSSDOCK Extraligy vrátil zase Autosklářům klid na hokejky.

Jeleni nesložili zbraně a zápas zdramatizovali

Jelenům zkrátka nevycházel tentokrát začátek třetin, protože necelé dvě minuty po úvodním vhazování třetí části dostal přihrávku na levý kruh Urbanec, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Slovo si pak vzal dvakrát hostující slovenský forvard Lajčiak. Především jeho druhá krásná trefa stojí za zmínku, po obkroužení branky totiž letohradský hráč vymetl bekhendem pravý růžek klece Stárka a bylo tak opět o co hrát!

Hosté vycítili šanci a hra se tak odehrávala převážně na polovině Pardubic, ty byly občas uzamknuté ve vlastní třetině a nechybělo mnoho pro ještě větší dramatičnost posledních minut. Při hře bez brankáře však vystihl kombinaci soupeře domácí Bílý a přes celé hřiště už definitivně určil vítěze druhého střetnutí. Jeleni to ale ještě sympaticky nevzdali a tak z toho byla poslední branka utkání, kdy se z první trefil povedeně z pravé strany Miroslav Adamec - 6:4. Nic to ale už nezměnilo na tom, že Letohrad bude příští sobotu odvracet první pardubický mečbol v letošním play off!

----------

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad 6:4 (2:0, 2:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 1. Březina (Bílý), 7. Bílý, 16. Březina (Česák, Novotný), 26. Moravec (Emmer), 32. Urbanec (Mašík), 44. Bílý (Březina) – 25. Faltus (Věchet, Cvejn), 35. Lajčiak (Věchet), 38. Lajčiak, 45. Adamec (Krejsa).

Stav série: 2:0.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Dvořáček) – Filip, Novotný, Mašík, Zajíček, Urban, A. Bucek - Březina (C), Bílý, Vlasák, Förstl, Urbanec, Česák, Moravec, Staněk, J. Bucek, Emmer, Kubišta.

SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Šupík) – Anýž, Krejsa, Lajčiak, Adamec, Vychytil, J. Hejtmánek, Teplý - Cvejn, Věchet, Běloušek, Halbrštát (C), Král, O. Lux, J. Lux, Macháček, D. Hejtmánek, Faltus, Holec, Forman.