CROSSDOCK Extraliga

Semifinálový den dvě je tu! Hostující celky chtějí odvrátit hrozbu mečbolu soupeře

Druhý květnový víkend je v CROSSDOCK Extralize ve znamení úvodních semifinálových duelů. Zatímco v sobotu se naše redakce vydala na Lužiny, kde se jednalo o jednoznačný zápas z pohledu domácích, v Pardubicích rozhodovali domácí o svém vedení v sérii až těsně před koncem.

HC Kert Park Praha vs. HBC Hradec Králové 1988, neděle, 14:00

Úvodní díl této semifinálové skládanky hladce zapadl lépe domácím. Celek z Lužin totiž nedal Pirátům v sobotu odpoledne vůbec šanci a už od začátku sázel jeden gól za druhým. Po šesti minutách tak podstatě bylo hotovo, Hradečtí pak mohli jen dlouho hledat recept na domácí defenzivu, jenomže to se hostům pak nakonec ani jednou nepodařilo. Pražané navíc přidali ještě čtyři branky a sobotní výsledek 7:0 je tak pro loňského mistra velkou psychickou podporou. To pro hosty by měl naopak znamenat zdvižený prst, jelikož pokud v neděli razantně nezmění svoji hru, mohl by pro ně konec sezony už závratně klepat na dveře.

Východočeši už ale letos několikrát ukázali, že umí hrát také skvělý ofenzivní hokejbal a v zádech mají stále alespoň malou psychickou podporu z vyřazení Kladna. Tohle všechno však musí jít teď z hlavy pryč, Kert Park totiž v neděli dvě hodiny po poledni začne útočit na vybojování mečbolu!

Sledujte nedělní zápas na Onlajnech! -> ZDE

Jak to vypadalo v 1. semifinálovém duelu? -> ZDE

- - - - - - - - - -

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad, neděle, 16:00

Sobotní bitva musela bavit! Pardubice šly sice poměrně brzy do vedení, jenomže poté se dlouho pro výsledek nic podstatného nedělo. Když se však po půl hodinovém snažení Jeleni prosadili a vyrovnali tak v polovině třetí periody na 1:1, vypadlo to ještě na dlouhý zápas. Autoskláři pak ale rychle zabrali, spustili ofenzivní lavinu, Filip nejprve během krátké doby trefil dvakrát klec Šimary, který ale poté už inkasoval. Konečný výsledek 4:1 tak úplně neodpovídá tomu, jak celý zápas vypadal, Vlasák totiž ke konci zápasu trefil dvakrát odkrytou klec.

V neděli se dá ale očekávat hodně podobný scénář, Letohrad bude opět čerpat ze své kvalitní defenzivní hry a domácí zase budou chtít potvrdit stále se zlepšující ofenzivu. Kdo bude sledovat první odvetný zápas na východě Čech, určitě nebude litovat. Tady se totiž bude bojovat o každý kousek na hřišti!

Sledujte nedělní zápas na Onlajnech! -> ZDE

Jak to vypadalo v 1. semifinálovém duelu? -> ZDE