CROSSDOCK Extraliga

Hladký průběh na začátek. Jen se vyvarovat zbytečných trestů, ví Kovář

Hradec Králové úvodní semifinálový duel na Lužinách nezvládl. Na hřišti totiž ze začátku byl vidět hlavně domácí tým, jenž třemi brankami do šesté minuty už podstatě rozhodl o osudu prvního zápasu. Hradec pak ztratil motivaci a recept na snížení hledat dlouho a marně.

Hladký průběh, pěkný hokejbal jsme si ale zbytečně nezahráli

Kert Park vstoupil do zápasu jako uragán a Hradeckým dal ze začátku jenom jednu příležitost. Potom už se ale scénář utkání odehrával převážně na polovině hostů, kde také začaly padat první branky. „Řekli jsme si, že budeme hrát aktivně a nepustíme Hradec vůbec k jeho hře. To se nám i povedlo, dali jsme tři rychlé góly, ve druhé části další, takže pro nás se naštěstí jednalo o hladký průběh,“ přibližuje taktiku Michal Kovář. „Postupně to tak vypadalo, že si zahrajeme pěkný hokejbal, jenomže Hradec potom začal faulovat, my jsme to neunesli, takže jsme zápas dohrávali hlavně v oslabení, hra se zbytečně kouskovala,“ dodává ještě forvard Kert Parku.

Pro Pražany se sice jedná o semifinále až se sedmým celkem po základní části, jak je ale moc dobře známo, tabulka letos byla více než vyrovnaná, takže o tomto řeč vůbec být nemůže. Východočeši to dokázali už v semifinále, kde v sérii proti Kladnu za stavu 0:2 zformovali všechny svoje síly a nakonec sérii otočili do vítězného konce. „Víme, že jsou hodně dobře fyzicky vybaveni, možná nyní lépe, než tomu bylo ještě v základní části. Speciálně jejich první lajna je hodně zkušená, takže na tu si dáváme extra pozor. Jsme rádi, že nám v prvním zápase všechno vyšlo dobře,“ měl radost v sobotu odpoledne Kovář.

Musíme pokračovat v naší hře, pak se strachovat snad nemusíme

Hradeckým v sérii proti Kladnu pomohl hlavně Bacovský, jenž dal hned sedm branek, a také brankář Biegl, který zase deptal ofenzivní hráče Rysů. Tyto dva faktory se však Pražanům hned v prvním zápase semifinále povedlo eliminovat. Brankář pirátů se navíc v šesté minutě musel poroučet z branky, jelikož útočná síla loňského mistra mu za záda během chvíle poslala hned tři branky! „Pro brankáře to je složité, když během krátké chvíle třikrát inkasuje. Dali jsme ale i šťastné branky, třeba ta moje? Ta byla z důrazu, takže těžko hodnotit, jestli se to dá chytit,“ nechal vzpomenout Michal Kovář na jednu ze svých dvou branek v zápase.

Jedno je však jasné, Východočeši rozhodně nebudou chtít připustit, aby si Kert Park příští víkend vezl ke třetímu utkání v sérii mečbol. V neděli odpoledne se tak dá očekávat naprosto jiná hra, Hradečtí totiž budou určitě poučeni. „Výhra nás povzbudila, teď už se musíme soustředit jenom na druhý zápas v sérii. Uvidíme, s čím do zápasu Hradec nastoupí. Když takhle porazil Kladno, tak toho asi příliš měnit nechce. Teď ale možná bude muset. Když na ně však nastoupíme jako v sobotu, tak se snad o výsledek nebudeme muset obávat!“ věří Kovář. Bude to tak i v realitě nebo si Hradec Králové odveze pod Bílou věž vyrovnanou sérii?

-> Odvetný zápas mezi Kert Parkem a Hradcem Králové na Onlajnech ZDE!