CROSSDOCK Extraliga

Letohrad v Pardubicích ztratil naději tři minuty před koncem, pak dál inkasoval

Semifinálová série kromě hlavního města navštívila tento víkend také Pardubice, kde domácí celek zápolí s Letohradem. Ten se prezentuje především hodně dobrou defenzivní hrou, což se potvrdilo i na hřišti Autosklářů.

Domácí po úvodu veselejší

Úvodní části nejprve začala vyrovnanou hrou s menšími ofenzivními náznaky na obou stranách. Oběma mužstvům totiž bylo jasné, že tady bude možná rozhodovat hodně hubený rozdíl, takže nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu. Využity nebyly ani první dvě přesilovky, když si každou z nich zkusilo jedno mužstvo. Pak se však už poprvé radovali Autoskláři! Po tvrdé střele Filipa z poloviny hřiště se míček šťastně odrazil o zadní mantinel přímo na hůl rychle reagujícího Bílého, jenž navýšil své vedení na čele kanadského bodování a navíc poslal důležitou trefou domácí do jednobrankového vedení!

Druhá patnáctiminutovka nic zásadního nepřinesla

Hned ze začátku druhé třetiny pak Šimara v brance Jelenů skvělým zákrokem udržel naděje svého týmu, a to když vykopl betonem střelu právě samostatně unikajícího Bílého, jenž opět prokazoval, že je nejen v letošním play off hodně důležitým a klíčovým hráčem. Malé východočeské derby jinak přineslo poměrně disciplinovanou hru, což dokazují i dvě vyloučení v prostřední periodě. Bylo to navíc na domácí straně, což byla voda na hostující mlýn. Letohrad se tak snažil, co mu síly stačily, aby vyrovnal. Velké příležitosti ale příliš nepřicházely, takže byl stále úspěšnější brankář Stárek.

Třetí část hodně divoká a produktivní

Stav 1:0 se tak psal i v jednatřicáté minutě, ale také i o pět minut později. Minutu na to však už vedení Autosklářů neplatilo! Po obrovském zmatku a několika ran směrem na domácí branku se podařilo Jelenům díky koncovce Věcheta vyrovnat a dostat se tak k tomu, po čemž se hosté skoro třicet hracích minut natahovali.

Jenomže inkasování Pardubice vůbec na kolena neposlalo. Najednou totiž byla vidět od Pardubických ještě větší touha po úspěchu, která nejprve vyústila ve dvě nastřelené tyčky z hole Filipa v přesilovce 5 na 3. Velkou radost na domácí střídačce tak odšpuntoval až necelé tři minuty před koncem Česák, jenž poslal Autosklo zpět do vedení, a hostům bylo jasné, že zvrátit tento výsledek už pro ně bude hodně složité. Dvakrát odkrytou klec při hře šesti proti pěti pak ještě trefil Vlasák, který tak pečetil pohledný play off zápas vítězstvím 4:1.

-------

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad 4:1(1:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 13. Bílý (Filip), 43. Česák (Bílý), 44. Vlasák (Březina), 45. Vlasák (Stárek) – 38. Věchet (Macháček, Lajčiak).

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Dvořáček) – Filip, Novotný, Mašík, Turyna, Urban, A. Bucek - Březina, Bílý, Vlasák, Förstl, Urbanec, Česák, Moravec, Staněk, J. Bucek, Zajíček, Emmer, Kubišta.

SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Šupík) – Anýž, Krejsa, Lajčiak, Adamec, Vychytil, Hejtmánek J., Teplý - Cvejn, Věchet, Běloušek, Halbrštát, Král, Lux O., Lux J., Macháček, Hejtmánek D., Faltus, Holec, Forman.