CROSSDOCK Extraliga

Kert Park uštědřil Hradci na začátek semifinále sedmibrankový debakl!

CROSSDOCK Extraliga v sobotu odpoledne odšpuntovala své semifinálové boje. Stalo se tak v Pardubicích, které zápolí s Letohradem, a také v hlavním městě. Na Lužiny totiž k prvnímu zápasu cestoval Hradec Králové, jenž však začal u loňského mistra až zbytečně ustrašeně.

Tři branky, šestá minuta a bylo hotovo

Aktivněji začali domácí, jenomže s tím se Piráti rychle vypořádali a také se vydali poprvé zaútočit. A hned z toho klidně mohlo být vedení, protože po první prudké střele od modré míček balancoval nad brankou a Mikl ho nakonec čapl až na poslední chvíli, navíc na brankové čáře. A tato situace snad rozhodla o osudu celého zápasu. Hned na to totiž šli domácí do vedení díky Dankovi, na něho o minutu později navázal Martin Kruček, a když v šesté minutě zvyšoval na rozdíl tří branek Kovář, Biegl v brance nechtěl už rodícímu se debaklu přihlížet a přenechal místo Bryknerovi.

Piráti už na obrat nenašli recept

Do druhého pokračování šel hostující celek s vědomím toho, že pokud chce ještě pomýšlet na zdramatizování zápasu, musel by rychle skórovat. Jenomže tyto plány vzaly za své už v sedmnácté minutě, jelikož se podruhé v zápase prosadil Kovář a bylo tak prakticky už definitivně rozhodnuto. Hradečtí pak přitvrdili hru a došlo tak i na několik šarvátek a vyloučení, Pražané se ale rozhodit nenechali a bezpečně dál kráčeli za úvodním semifinálovým vítězstvím, což potvrdily i další dvě branky Fejfara do sítě hostů, a tedy průběžný stav 6:0 po druhé periodě!

Mikla s nulou rozchytali hosté v závěru

Východočeši měli na začátku třetí části dlouhou početní výhodu, jenomže ani ta využita nebyla. Martin Kruček navíc záhy dokázal po pěkné domácí souhře zvýšit už na rozdíl sedmi branek, což pro hosty znamenalo vysoký debakl. Hradečtí se však alespoň ke konci ofenzivně zvedli a Mikl tak musel také předvést pár reflexivních zákroků. S celým týmem ale pak mohl oslavit udrženou nulu a také zasloužené vedení v sérii.

---------

HC Kert Park Praha vs. HBC Hradec Králové 1988 7:0 (3:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Danko (Kruček J., Dejneka), 5. Kruček M. (Fejfar, Zvonek), 6. Kovář (Kruček J.), 17. Kovář (Plzák), 19. Fejfar (Zvonek, Dulava), 29. Fejfar (Kruček M., Zvonek), 36. Kruček M. (Zvonek, Roznberg).

HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Blaško, Bureš, Nýdl (C), Roznberg, Šperl, Dejneka, Kaucký, Dulava – Plzák, Kruček J., Kruček M., Danko, Postulka, Zvonek, Wróbel, Fejfar, Pala, Suda, Javorka, Kovář.

HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Brykner) – Hrabica, Švanda, Ruda, Jiřík (C), Fanderlík, Šimek, Doležal – Bacovský, Novák, Hudeček, Tesař, Svoboda, Fišer, Hrubý, Ježek, Mitra, Šimůnek, Král, Černý.