CROSSDOCK Extraliga

Hradec další překvapení nerozjede, v Pardubicích rozhodnou maličkosti

Letošní ročník CROSSDOCK Extraligy hokejbalu se chýlí do svého konce, o následujícím víkendu je na programu ligové semifinále play off. V Praze na Lužinách a v pardubických Polabinách se rozjedou úvodní bitvy o postup do finále.

HC Kert Park Praha (1.) vs. HBC Hradec Králové 1988 (7.)

Radim Štěpáník (hráč ALPIQ Kladno): Myslím si, že Kert v sobotu urve vítězství i přesto, že Hradec bude velmi nepříjemným a těžkým soupeřem. V neděli se však projeví únava na straně Hradce z pátého utkání s námi, díky čemuž Kert vyhraje o vyšší brankový rozdíl. V Hradci to však bude boj.

Daniel Pejchar (hráč HBC Plzeň): Kert má nejsilnější tým v extralize a myslím si, že si domácí zápasy dokáže pohlídat. I přesto, že se Hradci podařilo přejít přes favorizované Kladno, v Praze také ani jednou nevyhraje a bude po prvním víkendu prohrávat 0:2.

Tip redakce: Vítěz základní části z Kert Parku dokázal ve čtyřech zápasech proti Sudoměřicím potvrdit roli favorita, s jeho účastí v semifinále play off se počítalo. To v případě Hradce Králové se jedná o překvapení, tým okolo zkušených borců Petra Nováka a Jana Bacovského dokázal dokonat obrovský obrat proti Kladnu a poslal tým trenéra Kadlece na hokejbalovou dovolenou. Podaří se mu stejný kousek i proti obhájci titulu? O prvním víkendu nikoliv. Zejména doma má Kert Park ohromnou sílu a potvrdí jí i proti rozjetému Hradci, stav série tak bude 2:0 pro favorita.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (5.) vs. SK Hokejbal Letohrad (6.)

Radim Štěpáník: Těžko říct, tato série může dopadnout jakkoliv a bude velmi zajímavá. Přesto si myslím, že Pardubice díky zkušenostem vyhrají oba domácí zápasy.

Daniel Pejchar: Pardubice ukázaly proti Ústí nad Labem svoji sílu, po návratu Bílého jejich tým opět funguje. Letohrad se naopak může spolehnout na skvělého Šimaru. O prvním víkendu nebude mít nikdo navrch a po neděli bude stav nerozhodný 1:1.

Tip redakce: Východočeská bitva přinese parádní hokejbalovou podívanou, kterou stojí za to vidět. Jeleni nabrali v jarní části obrovskou rychlost, ze které vzešla doposud nezastavitelná jízda. S Šimarou v brance mají nakročeno k velké senzaci, kterou podpoří v Pardubicích jedním vyhraným zápasem. Podaří se jim zvítězit již v sobotu, v neděli se naopak svěřenci Jiřího Mašíka vzepřou a do Letohradu pošlou sérii za smírného stavu.

Vývoj play off: