CROSSDOCK Extraliga

Hradec táhne zkušenost, v Pardubicích se opakuje dva roky stará záležitost

Po svátečním úterý jsou kompletně uzavřeny všechny čtvrtfinálové boje v CROSSDOCK Extralize. Letohrad a Kert Park nejprve po otočení série nečekaně doplnil Hradec Králové a po stejně tak urputném boji i Pardubice.

Východní Čechy bašta hokejbalu a střelců?

Pohledem do statistik nejprve začněme u hráče, který zatím slavil nejvíce branek. Je to Jan Bacovský z Hradce Králové. Tento hokejbalový český mág má za sebou už nespočet branek, zkušeností, těžkých zápasů a reprezentačních startů. I když ve čtyřiatřiceti letech patří v kádru Pirátů k těm nejstarším hráčů, vždy, když se objeví na hřišti, je jeho přínos do hry enormní. A dokazuje to i letos, do kladenské sítě totiž nasázel z pěti zápasů hned sedm hodně důležitých branek! Že vám to stále nestačí? Předchozí sobotu Bacovský nervy drásající utkání rozhodl v prodloužení dovršením hattricku a v úterý zase přisoudil, nejprve po brance na 2:0, i nečekaný postup Pirátům v desáté sérii samostatných stříleních!

Nejlepší střelec základní části z Ústí do play off nevstoupil také vůbec špatně, k jeho a smůle celé Elby ale už nikdo ze Severočechů svůj bodový účet v letošní sezoně nerozšíří. Soukup ale prokázal, že letos měl skutečně velkou fazonu, vždyť v pěti zápasech zaznamenal tři branky a čtyři asistence. Jeho přínos pro skvělou sérii s Pardubicemi tak byl úplně stejný, jako ten Jana Štěpánka, jenž měl stejnou statistiku tří gólů a čtyř asistencí.

U již zmiňovaných Autosklářů ale zůstaňme, ty totiž za prvním letošním postupem dotáhl Jan Bílý, letos jinak florbalový plejer. Momentálně už ale opět pouze hokejbalový hráč, kterému vyřazovací část zatím vychází o hodně lépe v CROSSDOCK Extralize. Však celé kanadské bodování prozatím vede, a to se ziskem jedenácti bodů za tři branky a osm asistencí. Vzpomínáte na sezonu 2015/16, kdy Pardubičtí slavili nečekaný triumf, ke kterému Bílý přispěl také vítězstvím v kanadském bodování, a to sedmi asistencemi a stejným počtem branek?!

Letohrad (ne)má vyčnívající hráče, zato pořádně nepropustnou zeď!

Třetím semifinálovým účastníkem je Letohrad, jeho ofenzivní hráči ale musí odpustit. Zde se totiž musíme bavit především o brankáři. Jeleni totiž hrají ze zabezpečené obrany a výhra 5:0 na hřišti Mečounů byla pro Jeleny tak trochu úlet. Strážce branky Jan Šimara ve stejném utkání dokázal pokrýt všech třiapadesát střel Západočechů a s čistým kontem pořádně zamotal domácím hlavu. Jeho čísla? Zatím jsou úchvatná! Ze tří zápasů má totiž průměr 0,67 obdržených branek na zápas, a to je pro Autosklo, soupeře Letohradu v semifinále, velký vykřičník! Dvě branky a stejný počet asistencí za tři zápasy ale pro ofenzivního Zdeňka Krále také není špatný počin, bude jeho zisk stoupat i tento víkend?

Na závěr ještě na Lužiny. Ofenzivní hráči Kert Parku to totiž proti nahecovaným Sudoměřicím měli hodně složité, takže o sobě nejlepší útok letošního ročníku ještě příliš vědět nedal. Důležité pro Pražany je však postup, na který potřeboval loňský mistr čtyři utkání, jelikož první na jihu Moravy ztratil. A kdo je tedy z Kert Parku zatím nejvíce produktivní? Možná to je trošku nečekaně Dalimil Zvonek, jenž má na svém kontě sedm kanadských bodů za jednu branku a šest asistencí. Střelecky nejproduktivnější je pak Nýdl s Fejfarem, kteří mají po dvou brankách. Jak se nám tyto statistiky posunou po prvním semifinálovém víkendu?