CROSSDOCK Extraliga

Letohrad jako jediný bez ztráty kytičky. Finále je minimum, zářil po postupu Šimara

CROSSDOCK Extraliga nabídla už ve čtvrtfinále play off neuvěřitelné boje, zvraty, překvapení a skvělé zákroky brankářů, které mnohokrát rozhodovaly o osudu zápasů v jednotlivých sériích. Jednoznačně to tak bylo i u letohradského Jana Šimary.

Štěstí k tomu patří, byli jsme ale lepší!

Letohrad měl v posledním kole volno, takže pouze pozoroval, jak se vyvinou ostatní výsledky a koho mu nakonec konečná tabulka přinese pro čtvrtfinále. A Východočechům se volné dny navíc zřejmě pořádně zalíbily, jelikož sérii ukončili v nejkratším možném čase! „Obrovská euforie,“ zářil Jan Šimara v sobotu po třetím vítězném zápase svého celku proti Západočechům. Přicházel zrovna z kabiny, kde začínaly oslavy. „Zpívali jsme, řvali jsme, teď už víme, že můžeme hrát s kýmkoliv a dokážeme porazit každého,“ zaslouženě neskrýval ambice Letohradu jeho tahoun letošními vyřazovacími boji, který má zatím svá čísla na úctyhodných 0,67 branek na zápas!

Klíčové pro celou sérii Jelenů s Mečouny byly úvodní dva zápasy. Ty totiž zvládly hosté, a to se hrálo v hale, kde domácí na jaře dokázali porazit třeba i nadupaný Kert Park! „Šli jsme si za postupem už od samotného začátku více než soupeř, sice to ve třetím, posledním zápase, asi tak nevypadalo, ale i vydřené vítězství po samostatných stříleních se přeci počítá!“ neskrýval radost Šimara, jenž ve druhém zápase v sérii nepustil z třiapadesáti plzeňských střel ani jednu branku! „A že mi v sobotu pomohla v nájezdech i tyčka? Štěstí k tomu přeci patří, jak si to postavíš, takové to máš,“ usmíval se letohradský strážce svatyně.

Tři zápasy, dvě obdržené branky

Letohrad navíc znovu prokázal, jak skvělou defenzivu má. Vždyť v posledním zápase inkasoval pouze jednou, stejně jako v prvním utkání na západě Čech, v tom druhém vychytal čisté konto! „Hru do defenzivy jsme strašně moc zlepšili, klademe na ni důraz, máme dobré postavení, které ale samozřejmě dále kvůli soupeřům rozebírat nebudeme. Jsme sehraní, kluci bojují, skáčou do střel, je to úžasné,“ pochvaluje si dirigent celé obranné hry Jelenů.

Východočeši letos budou bojovat o finále podstatě proti hlavnímu městu, ne ale tak doslova. Je totiž jasné, že minimálně jeden finálový účastník z východní části Česka bude. Letohrad totiž v semifinále nastoupí proti Pardubicím a tato série už dopředu slibuje opět fantastickou bitvu. „Asi jsme play off tým, máme velkou sílu, dravé mládí, všichni jsou u nás perfektně individuálně vybaveni. Soupeři musí mít už strach, máme totiž na každého! Teď máme do pátku volno, potom se sejdeme, řekneme si něco k Pardubicím a půjdeme si opět pro postup,“ má jasno Šimara. „Poté, co jsme dokázali proti Plzni, je pro nás teď účast ve finále stoprocentní cíl,“ posílá na závěr reprezentační brankář zprávu do nedalekých Pardubic. Tahle bitva prostě bude mít opět grády!