CROSSDOCK Extraliga

Ústí vs. Pardubice: Více vyrovnané to být nemohlo, shodují se Soukup s Mašíkem

Nejvyrovnanější čtvrtfinálovou sérii CROSSDOCK Extraligy odehrály týmy Ústí a pardubického Autoskla. I přesto, že Severočeši vedli 2:0, tak nedokázali na hřišti soupeře uspět. Rozhodující páté utkání se vrátilo na domácí půdu Elby DDM, kde opět základní hrací doba nerozhodla.

Chyběl nám vždy kousek, mrzí Lukáše Soukupa

Byla to velmi vyrovnaná série, o to asi Vás ten nepostup mrzí více…

Nepostup mrzí hrozně moc, zvlášť když jsme v té sérii vedli 2:0, tak jsme chtěli jeden zápas urvat v Pardubicích, a to se nám nepovedlo. Ale bylo to hrozně vyrovnané, čtyřikrát jsme to dostali do prodloužení, první zápas jsme vyhráli o gól. Chyběl nám k tomu vždycky kousek.

Našel byste něco, v čem byly třeba Pardubice lepší, v čem vy jste zaostávali?

Asi bych řekl, že neměly takové výkyvy jako my. My jsme třeba dneska (5. rozhodující utkání) hráli parádně druhou třetinu, kdy jsme měli dát myslím si tři čtyři góly, které jsme nedali a třeba naopak vstup do třetí třetiny byl opačný. Také byli disciplinovanější než my, což si myslím, že rozhodlo.

Měli jste dva mečboly, které, jak už jste říkal, jste v Pardubicích neproměnili. Jak těžká ta utkání na půdě soupeře byla?

Všechna utkání v celé sérii byla ohromně těžká. Takže nebyl rozdíl, na jakém hřišti se hrálo.

Jak vy jste spokojený se svým výkonem?

Já jsem nespokojený, my jsme nepostoupili, a to mě mrzí nejvíc.

Jak byste zhodnotil celou sezonu? Do play off jste postupovali ze čtvrtého místa, tak je to to, o čem jste před sezonou snili?

My jsme snili hlavně o tom, abychom dali tým dohromady a vůbec se tady v Ústí hrála Extraliga. Takže to byl prioritní cíl, což se nám povedlo. Přišli mladí kluci z Litoměřic, kterým moc děkuju. Pak se to nějak pomalu začalo nabalovat a udělala se tady parta. Výkony šly postupně nahoru a vygradovalo to ve čtvrté místo.

Aktuálně to určitě mrzí, ale až se za tím třeba za týden ohlédnete, s ohledem na to, že jste sezonu málem ani nezačali, budete brát čtvrté místo jako úspěch?

Je to určitě povzbuzení do dalších let. Ti mladí kluci budou přínosem a když se vyhrajou, tak věřím, že už sem to semifinále jednou vrátíme.

Koho vy osobně nyní tipujete na vítěze celé soutěže?

Já si myslím, že ten Kert Park, ale nebude to mít s Hradcem vůbec jednoduché. Ten je teď posílen o Vláďu Luku, nevím, jak to bude mít s Karvinou, jestli bude hrát nebo ne, ale tipoval bych Kert Park.

Viděli jsme nádhernou sérii, je si vědom Jiří Mašík

Jednalo se o extrémně vyrovnanou sérii, kolik sil to klukům vzalo a může rozhodující výhra zpátky síly dodat?

Takový postup určitě nabije, my jsme dobití, občas jsme to stahovali na dvě lajny, takže ty kluci toho mají plné zuby, ale po takovém zápase, kdy se postoupí, tak se ty síly samozřejmě obnovují rychleji. Budeme mít samozřejmě regeneraci, už o víkendu budeme hrát zápas, ale myslím si, že ty kluci to zvládnou. Příprava byla dobrá, bylo to i vidět, že jsme občas v těch koncích měli více sil, takže já z toho určitě strach nemám a těším se na semifinále.

Čtvrtfinále přineslo play off zápasy se vším všudy, což je krásná reklama na hokejbal…

To můžu potvrdit stoprocentně. Já jsem to říkal už po tom čtvrtém zápase, že vidíme úplně nádhernou sérii, a tak jak to všichni předpovídali, že to bude vyrovnané, a to se potvrdilo. Z pěti zápasů třikrát prodloužení, jednou nájezdy, asi více vyrovnané už to být nemohlo. A jak říkám znova, všichni hráči z obou týmů se vydali na maximum a správně jak říkáte, udělali hokejbalu úžasnou reklamu.

V semifinále vás čeká Letohrad, jak těžký soupeř to bude?

Bude to těžký soupeř, Letohrad je trochu jiný tým než Ústí, mají tam hodně šikovných takových menších kluků, kteří jsou velice pohybliví a rychlí. A samozřejmě jsou podpořeni vynikajícím brankářem Šimarou, ale my si teďka určitě trochu užijeme ten postup, oslavy a od zítřka se začneme připravovat na Letohrad, abychom ho něčím porazili.