CROSSDOCK Extraliga

Kert Park slaví postup, východní Čechy budou bojovat v úterý o trio účastníků!

CROSSDOCK Extraliga má po uplynulém víkendu dalšího semifinálového účastníka, ale také další dvě velké zápletky! Kert Park totiž na Moravě podruhé neztrácel a do hlavního města si už odvážel postup. Ten, kdo naopak ztrácel, bylo Kladno s Ústím nad Labem.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 4:3 po ss. (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Forstl (Urbanec), 31. Česák (Bílý), 32. Česák (Březina), rozh. náj. Bílý – 3. Pilař (Soukup), 26. Langthaler, 39. Štěpánek (Kváš)

Stav série: 2:2

Pardubice první sobotní krok od hrozícího konce sezony zvládly. Hned o necelých čtyřiadvacet hodin později je však čekal další nelehký úkol, Elba totiž měla druhý mečbol. A ten se snažila převtělit rychle k reálnému postupu, takže brzy vedla. Domácí ale poté zabrali, vyrovnali a ještě nastřelili dvě tyčky. To podstatné se ale odehrálo na začátku třetí třetiny, kdy Ústí vedlo 3:2. V tu chvíli totiž díky dvěma brankám Česáka Východočeši otočili skóre utkání a nakonec dokázali být úspěšní i v samostatných stříleních. Autoskláři tak slaví vyrovnání série, Elba naopak domů odjížděla hodně zklamaná. Tahle série však ještě nemá vítěze!

SK Sudoměřice vs. HC Kert Park Praha 3:1 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 33. Liška (Jarolín) – 26. Fejfar (Zvonek), 31. Fejfar (Plzák, Kruček), 37. Kruček (Dejneka, Kruček)

Konec série: 1:3

Pražané na Moravě v sobotu nečekaně zaváhali a v neděli se tak snažili odčinit prohru 1:3. Střelecky produktivnější začali tentokrát být hráči Kert Parku, ještě početnější divácká kulisa, než v sobotu, ale sledovala dlouho vyrovnaný boj s několika nevyužitými přesilovými hrami Sudoměřic. Ty domácí poté mohly hodně mrzet, jelikož hosté otevřeli v šestadvacáté minutě skóre utkání a ze začátku třetí části už to bylo o dvě branky. Jihomoravané pak sice ještě záhy snížili, gól padl ale už jenom jeden, a to opět do domácí sítě. Sudoměřičtí i tak končí sezonu s hlavami nahoru, celek z Lužin naopak udělal další krok k obhajobě titulu!

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC ALPIQ Kladno 5:4 pp. (0:2, 3:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Bacovský (Doležal), 22. Bacovský (Novák, Hrabica), 28. Fanderlík (Tesař), 44. Černý (Bacovský), 60. Bacovský (Novák, Hrabica) – 5. Hnízdil (Hrabár), 12. Prokop (Procházka, Hnízdil), 21. Pražák (Barnošák), 43. Barnošák (Kohout)

Stav série: 2:2

Hradec Králové na Kladně minulý víkend nezvládl obě utkání a pod Bílou věž tak Alpiq o týden později cestoval také s dvěma mečboly v zádech. Pro Piráty bylo jasné, že zvládnut vítězně obě odvety bude nesmírně těžké. V sobotu se jim to sice povedlo, v neděli ale ve dvanácté minutě prohrávali 0:2 a už to s nimi vypadalo bledě. Hradečtí se však ve druhé části hodně zvedli, Středočechy začali přehrávat a vyústilo to hned ve tři branky. Do poslední třetiny se tak vstupovalo už za nerozhodného stavu 3:3. Hostům se pak sice ke konci povedlo znovu jít do vedení, Hradec ale ještě dokázal přispěchat s odpovědí, a když v prodloužení dovršil hattrick hradecký Bacovský, Pirátům bylo po obrovské radosti jasné, že v úterý mohou zabojovat o postup do semifinále!