CROSSDOCK Extraliga

Pardubice doma nedovolily konec sezony a v neděli vyrovnaly sérii proti Elbě!

CROSSDOCK Extraliga přinesla tento víkend další čtvrtfinálové utkání, zatímco na včerejší postup Letohradu dnes navázal i Kert Park, ostatní dva celky z východních Čech ještě své poslední slovo možná neřekly.

Domácí vyrovnali a tlačili

Ofenzivní a atraktivní podívaná v horkém počasí přinesla zajímavé příležitosti na obou stranách hned od začátku zápasu. Pardubice chtěly na svého soupeře vlétnou hned po úvodním vhazování, tento menší tlak ale Elba bezpečně přečkala a rychle se také začínala dostávat do střeleckých příležitostí. Hned první z nich pak byla využita, Pilař se totiž vytočil zpoza branky a poslal svůj celek do vedení. Netrvalo však dlouho a Autosklo přispěchalo s odpovědí, když se se štěstím prosadil bekhendovým zakončením Urbanec. Za hostujícím brankářem Bandou poté ještě dvakrát zvonila tyčka, na další změnu skóre však v první periodě už nedošlo.

Elba krok blíže k postupu

Prostřední třetina přinesla zlepšenou hru hostů a také hodně tvrdých soubojů. S těmi se pojí i vyloučení, a tedy přesilové hry. A jedna z nich byla i využita ve vedoucí branku, v šestadvacáté minutě se k dorážce po střele od modré čáry dostal před klecí nehlídaný Langthaler a Severočeši tak rázem měli velkou psychickou výhodu. Hosté pak navíc svědomitě bránili, jelikož pochopitelně do druhé přestávky už nechtěli inkasovat, a Autosklo to tak mělo hodně obtížné.

Otočka v zápase a dramatický konec

Jenomže Pardubice vstoupily do začátku třetí třetiny jako uragán! A to díky Česákovi, který ve spolupráci se svými kolegy nejprve v čase 30:51 vyrovnal a přesně o minutu později překonal hostující brankáře podruhé! Pro Ústí to v horkém počasí byla pořádně studená sprcha, s jejich hrou to ale zase tolik nezacloumalo. Stále se totiž hrál play off hokejbal s množstvím osobních soubojů z obou stran. A také přesilových her, ze kterých těžili Severočeši. Vždyť sedm minut před koncem tečoval před brankou míček Štěpánek a domácí v té chvíli ve čtyřech tak ztratili vedení.

Rozhodnou tudíž mohlo opět po necelých čtyřiadvaceti hodinách prodloužení, které sice přineslo pár dobrých příležitostí na obou stranách, branku ale už žádnou. A tak muselo o osudu této čtvrtfinálové série rozhodnou až samostatné střílení. V těch za Autoskláře nejprve skóroval Vlasák s Bílým, za hosty ale jen Štěpánek a série se tak za vyrovnaného stavu bude muset rozuzlit až ve sváteční úterý na ústecké horké půdě!

------

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 4:3 po ss. (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Forstl (Urbanec), 31. Česák (Bílý), 32. Česák (Březina), rozh. náj. Bílý – 3. Pilař (Soukup), 26. Langthaler, 39. Štěpánek (Kváš)

Stav série: 2:2