CROSSDOCK Extraliga

Skvělá návštěva v Sudoměřicích viděla skalp mistra, Východočechům se také dařilo!

První víkendový den přinesl čtyři třetí čtvrtfinálové duely. Na všech hřištích se dařilo více domácím, zatímco v Pardubicích, Sudoměřicích a Hradci Králové to znamenalo snížení v sérii, v Letohradě už se rozhodovalo o prvním letošním semifinalistovi.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 pp (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Česák (Filip), 33. Březina (Vlasák, Bílý), 50. Bílý – 27. Langthaler (Poláček, Rudovský), 34. Poláček (Langthaler, Soukup).

Stav série: 1:2.

Tahle série prostě diváky baví! Po dvou vyrovnaných zápasech v Ústí, kde Pardubice nebyly dvakrát daleko od vítězství, nakonec ale dvakrát poznaly hořkost porážky, se pokračuje na hřišti Autosklářů. I tady je však k vidění hodně atraktivní hra. Domácí nejprve s blížícím se koncem první třetiny šli z přesilové hry do vedení, na které Elba hledala odpověď až do sedmadvacáté minuty.

Když pak začátek třetí periody nejprve přinesl opět domácí vedení tentokrát díky trefě Březiny, ale záhy vyrovnání od Poláčka, muselo se jít až do prodloužení. Hra na velké riziko, jelikož případné skórování Severočechů už ukončovalo sezonu domácím, se ale nakonec vyplatila více Pardubicím. Díky povedené tvrdé trefě od modré z hole Bílého, totiž budou Východočeši hrát o vyrovnání série i v neděli!

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Plzeň 2:1 po ss. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Běloušek (Lux J., Adamec), rozh. náj. Lajčiak – 17. Holý (Kejř, Pejchar).

Konec série: 3:0.

Letohrad minulý týden na venkovním hřišti v Plzni prokázal, že to s minimálně semifinálovou účastní myslí více než vážně. Ze západu Čech si přivezl vedení v sérii 2:0 a všem bylo jasné, že jeden zbývající krok bude sice hodně těžký, ale i tak na dosah ruky. Na východě Čech v sobotu odpoledne lépe začali Jeleni, do vedení se jim ale dostat nepodařilo, takže se o to postarali hosté.

Letohradští však ještě ve druhé třetině záhy vyrovnali a po bezbrankové třetí části a desetiminutovém prodloužení, tak nakonec rozhodovala samostatná střílení. V těch prokázal svoji šikovnost slovenský forvard Lajčiak a ve svatostánku Jelenů vypukli velké oslavy postupu do semifinále. Plzeň naopak po jarním skalpu favoritů, ještě v základní části, ve vyřazovací části končí v nejkratším možném čase.

SK Sudoměřice vs. HC Kert Park Praha 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Fraňo (Husaj Mar., Kaluža), 42. Helešic (Husaj Mar., Tóth M.), 45. Fraňo (Kaluža, Hujsa Mar.) – 12. Kruček M. (Zvonek, Fejfar).

Stav série: 1:2.

Že loňský mistr z Lužin, který je v letošní sezoně možná ještě dvojnásobně silnější, nepozná na Moravě hořkost porážky? Ale! Sudoměřice před fantastickou diváckou kulisou obrovsky chtějí, a to se prokázalo i v sobotu. V první části totiž posílal domácí do vedení Fraňo, na což po chvíli reagoval Martin Kruček a bylo tak znovu srovnáno. To bylo pro třetí hrací duel ze strany Pražanů ale už vše! Domácí totiž byli ve všech třech periodách střelecky produktivnější, což v závěrečné třetině převtělili Sudoměřičtí ve dvě rozhodující branky a mohli tak zaslouženě spolu s více jak dvě stě diváky oslavit snížení v sérii. Nedělní zápas tak přinese neskutečně atraktivní podívanou!

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC ALPIQ Kladno 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Tesař (Hrabica, Novák), 34. Tesař (Novák) – 8. Haisman (Procházka, Šíma).

Stav série: 1:2.

V Hradci Králové jde tento víkend také o hodně, vždyť v sobotu sezona domácích visela na vlásku. Kladno totiž dokázalo jít v první třetině do vedení a svoji hru tak mohlo pochopitelně hodně uklidnit. Obávaných vyloučení a následných přesilových her, které jsou nejen v této sérii rozhodující, se příliš nedokázaly vyhnout domácí ani hosté. Pro Piráty však bylo důležité, že na vedoucí gól Haismana z osmé minuty odpovídal už ve třinácté Tesař. Tentýž hráč pak na začátku třetí části už otáčel na 2:1 pro Východočechy, a když tento stav vydržel i do závěrečné sirény, tak bylo jasné, že i tato sérii bude pokračovat v neděli před polednem čtvrtým zápasem. Bude už rozhodující?