CROSSDOCK Extraliga

Letohrad doma využil hned první mečbol proti Plzni a slaví postup!

CROSSDOCK Extraliga tento víkend pokračuje dalšími duely v rámci čtvrtfinále. Jeden ze čtyř těchto dvojbojů je však už u konce, Letohrad totiž po skvělém předcházejícím víkendu na západě Čech dokázal porazit Mečouny i na domácí půdě po samostatných stříleních.

První část nepřinesla nic zásadního

Začátek zápasu byl viditelně opatrnější z obou stran, protože pro oba celky šlo o hodně. Jednoznačně více však pro ten hostující, který se i proto možná příliš nejprve nehnal dopředu a raději pozorně bránil. To domácí se postupně začali propracovávat i do slibných šancí, když však Kráčinu nepřekonali, poprvé si brali slovo také Západočeši. Ani těm se však z rychlých výpadů nepoštěstilo otevřít gólový účet zápasu a do kabin se tudíž odcházelo za nerozhodného stavu.

Plzeň přidala, vedení ale neudržela

Mečouni do prostřední periody vstoupili už o poznání lépe a začali se hodně tlačit před branku Šimary. Ten nejprve dobré příležitosti vychytal, poté mu ale pří přesilové hře propadl míček mezi betony a hosté tak díky trefě Jana Holého ze sedmnácté minuty vedli 1:0. Jeleni ale nic nevzdali a byli za to poměrně rychle odměněni. Povedenou souhru zakončoval z levé strany Ondřej Běloušek a početná divácká kulisa slavila společně s domácí střídačkou vyrovnání. Na tom už se do druhé sirény nic nezměnilo.

Skoro dvou a půl hodinový zápas rozhodla dovednostní soutěž

Poslední část základní hrací doby nabídla pro oba brankáře hodně práce, oba celky totiž chtěly rozhodnout zápas ještě v poslední třetině, takže se hrál hodně ofenzivní hokejbal. Když se však už blížil za nerozhodného stavu i konec třetí části, na hřišti to bylo znát. V tu chvíli už totiž každá chyba mohla rozhodovat klidně o osudu celé sezony, takže se poslední minuty dohrávaly v bezpečnějším tempu.

Vše si ale tato čtvrtfinálová dvojice vynahradila v desetiminutovém prodloužení, které přineslo hodně zajímavou hru a dokonce i přesilové hry. Nic z toho ale o vítězi nerozhodlo, a tak to musela být až samostatná střílení, která díky povedenému provedení letohradského Lukáše Lajčiaka poslala Východočechy do letošního semifinále CROSSDOCK Extraligy! Plzeň naopak prohrává sérii 0:3 a po povedené základní jarní části u ni musí převládat dvojnásobný smutek.

------

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Plzeň 2:1 ss (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Běloušek (Lux J., Adamec), rozh. náj. Lajčiak – 17. Holý (Kejř, Pejchar).