CROSSDOCK Extraliga

Kovo ztratilo šanci na vylepšení sezony hned ze začátku play out a putuje do baráže!

Minulý víkend pokračovala CROSSDOCK Extraliga také pro poslední trojici, respektive dvojici týmů ze základní části. Kovo, Rakovník a Most, to jsou celky, které se neprobojovaly do lepší fáze sezony a měly sehrát po čtyřech vzájemných duelech.

Play out se hraje stylem čtyřikrát každý s každým, tedy po dvou venkovních a dvou domácích zápasech pro každého. Rozlosování pro celky horší části vyvrcholení sezony však svedlo proti sobě vlastně už jediné dva ohrožené týmy, protože bylo dopředu jasné, že Most už se na poslední příčky ani při teoretických počtech propadnout nemůže. Kovo však před play out zápasy také nemělo skoro žádnou naději, vždyť ve hře bylo před víkendem dvanáct bodů a Pražané na zmiňované Středočechy ztráceli hned deset, a to ještě s horším vzájemným zápasem!

Hra Pražanů dlouho držela, pak se opět sesypala

Rozdíly pak byly vidět i na hřišti v Rakovníku, Pražané sice dlouho živili naději a nevypadalo to s nimi ještě tak zle, vždyť po první bezbrankové třetině se i nadále dlouho neměnilo skóre. Raci však během dvou minut dokázali hned třikrát skórovat, hra Kova se tak viditelně po první inkasované brance sesypala a nepomohla mu ani snižovací trefa záhy po palebním představení Středočechů. Domácí pak navíc ve třetí části znovu dvakrát udeřili a oslavili tak konec sezony zaslouženým vítězstvím.

To Pražané po celém nepovedeném ročníku už mají jistotu, tedy takovou, že pokud poražený finalista z 1. Ligy bude chtít hrát baráž, bude to právě proti Kovu. A jak to zatím vypadá ve druhém nejvyšší české hokejbalové soutěži? Po úvodních dvou semifinálových duelech vede v sérii 2:0 Karviná nad Dobřany a stejně tak Jihlava nad Poličkou. Nastoupí jeden z těchto dvou týmů druhou sobotu v červnu do boje o Extraligu nebo to všechno ještě bude jinak?

--------

HBC Rakovník vs. TJ Kovo Praha 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Sýkora (Tvarůžek O., Tvarůžek M.), 25. Martínek (Tvarůžek O.), 26. Schnaubelt (Cafourek), 36. Míka (Hildebrand), 44. Martínek (Hildebrand) – 28. Valenta (Winter, Bravenec).

TABULKA PLAY OUT

9. HBC Rondo Most - 24 bodů

10. HBC Rakovník - 20 bodů

11. TJ Kovo Praha - 8 bodů