CROSSDOCK Extraliga

Jsme zase to Kladno jako vždycky, věří si ALPIQ. Nováka mrzely laické chyby

Série mezi Kladnem a Hradcem Králové je, stejně jako v ostatních třech případech, blízko konci. ALPIQu v současné době schází pouze jedno vítězství k postupu mezi čtyři nejlepší týmy play-off a v jeho kabině panuje skvělá nálada.

Jaroslav Procházka: Ukázala se pravá síla Kladna

Hokejbalisté Kladna neměli úplně ideální jarní část sezony, zdá se však, že se dokonale probrali se začátkem vyřazovacích bojů. Jejich výkon v prvním utkání sice nebyl ideální, nedělní odveta ale trenéry ALPIQu potěšila. „Vzhledem k sobotě jsme předvedli rozhodně lepší výkon, zejména první třetina byla skvělá a Hradec jsme v ní zatavili. Chyběla jen branka,“ začal s hodnocením jeden z asistentů Drahomíra Kadlece Jaroslav Procházka. „Ve druhé třetině soupeř z ojedinělé šance v přesilové hře udeřil, následně ale začal faulovat a my početní výhody také využili,“ dodal.

Play off přináší vyhrocené zápasy, které rozhodují maličkosti. Tato slova potvrzuje i Jaroslav Procházka, který si je však jistý, že Kladenští měli v zápase navrch. „Byl to boj o každý míček, ale byli jsme fyzicky lépe připraveni.“ Utkání nakonec rozhodovaly přesilové hry, Kladno v nich vstřelilo tři ze čtyř branek. „Ukázali jsme naší sílu. Je to stejné Kladno, jako vždycky bývalo. Ale je to stále jen 2:0, vše je otevřené a uvidíme, co nás potká v Hradci,“ vyhlíží následující víkend Jaroslav Procházka.

Petr Novák: Závěr zápasu si již domácí zkušeně pohlídali

Na straně Hradce Králové pochopitelně panovaly naprosto opačné pocity, Východočeši jsou po dvou prohrách v Kladně na pokraji vyřazení. „Můžeme si za to sami. Laickými a amatérskými chybami jsme šli do oslabení ve třech proti pěti a to Kladno potrestalo. Proti tak kvalitnímu týmu si to nemůžeme dovolit. Kladno během minuty skóre otočilo a pak už se s tak zkušeným mužstvem hraje velmi špatně,“ sype popel na svoji hlavu a hlavy svých spoluhráčů hrající asistent trenéra Petr Novák.

Jeho tým přitom nezačal špatně, na hřišti ALPIQu se ve druhém zápase série dokonce dostal do vedení. „Průběh zápasu byl opačný než v prvním případě. My jsme v úvodní třetině neinkasovali jen díky Bieglovi, poté jsme dali gól a měli tři velké šance. Mohli jsme odskočit na rozdíl dvou branek, jenže příležitosti jsme nevyužili a pak na to doplatili,“ ví bývalý český reprezentant nyní sloužící v dresu hradeckých Pirátů. Hradec Králové bude o následující sobotě před vlastními fanoušky odvracet brzký konec sezony.

1. zápas:

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Soukup (Špaček, Hnízdil), 32. Haisman (Šíma), 44. Hnízdil (Špaček) – 40. Bacovský (Jiřík, Novák).

2. zápas:

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Barnošák (Šícha, Patrik Novák), 30. Šíma (Hnízdil), 37. Dědič (Hnízdil), 42. Pražák (Šíma) – 23. Bacovský (Hrabica, Fišer).