CROSSDOCK Extraliga

Pardubice marně sahaly po vyrovnání, Šimarův Letohrad drží v rukou mečbol!

Čtvrfinále CROSSDOCK Extraligy má za sebou úvodní hrací víkend. Ten přinesl hodně atraktivních duelů a navíc i čtyři mečboly.

2. zápasy čtvrtfinále:

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Barnošák (Šícha, Patrik Novák), 30. Šíma (Hnízdil), 37. Dědič (Hnízdil), 42. Pražák (Šíma) – 23. Bacovský (Hrabica, Fišer).

Stav série: 2:0.

Kladno mělo do zápasu velkou psychickou výhodu, protože v sérii vedlo a moc dobře vědělo, že pokud uspěje i o den později, bude to pro něho znamenat velký mečbol do přístího víkendu. A tyto prognózy se možná i promítly do nedělního zápasu, protože Piráti chtěli naopak odvážet sérii za nerozhodného stavu. První perioda tak přinesla vyrovnanou hru bez branek, play off hokejbal pokračoval i v dalších částech, takže když se ve 23. minutě dostal Hradec do vedení vůbec ze své první power play v zápase, bylo to pro něho rázem veselejší. Ovšem na Bacovského trefu odpověděl ještě do druhé sirény Barnošák a Šíma a hosté už poté nedokázali skórovat. To Rysové ano, takže druhý zápas pro ně skončil už hladkou výhrou a vedením v sérii 2:0.

HBC Plzeň vs. SK Hokejbal Letohrad 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Vychytil (Král, Krejsa), 8. Král (Halbrštát, Vychytil), 19. Hejtmánek J. (Hejtmánek D.), 31. Vychytil (Král, Krejsa), 35. Lux O. (Halbrštát, Vychytil).

Stav série: 0:2.

Plzni bylo jasné, že pokud nezvládnou ani druhý domácí duel, bude s nimi hodně zle. Proto hned začátek druhého zápasu přinesl velký tlak domácích a Letohrad byl pouze v roli bránícího týmu. Karta se pak ale najednou obrátila a Jelenům se povedlo dvěma slepenými brankami dostat rázem do lukrativního vedení! Skvělý Šimara musel ve střetnutí čelit hned třiapadesáti střelám, ani jednou však díky svému bezchybnému výkonu neinkasoval. Východočeši tak cestovali domů hodně vesele, vždyť jsou krok od vytouženého semifinále a Západočeši naopak od konce sezony!

HC Kert Park Praha vs. SK Sudoměřice 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Nýdl (Zvonek), 20. Kovář (Wróbel), 28. Nýdl (Zvonek, Kruček M.), 29. Javorka (Dejneka, Plzák), 44. Plzák – 10. Jurásek (Štefek, Pichler), 31. Helešic (Fraňo, Jarolín).

Stav série: 2:0.

Jihomoravané chtěli ve druhém zápase navázat na výkon ze soboty, vždyť Kert Park vyhrál pouze 3:0 a to možná mnozí tipovali jiný výsledek. Sudoměřice se v neděli dokonce dokázaly dostat v první třetině do vedení, jenomže pak začal skórovat pouze celek z Lužin, který nasázel do hostující sítě do konce druhé periody hned čtyři trefy a Jihomoravané pak už pouze snížili. Loňský mistr tudíž bude příští sobotu také už usilovat o ukončení čtvrfinálové série.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 5:4 pp (2:1, 0:1, 2:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Štěpánek (Soukup, Balcar), 15. Soukup (Balcar, Banda), 36. Balcar (Langthaler, Štěpánek), 38. Balcar (Štěpánek, Langthaler), 53. Rudovský (Gottfried) – 6. Krejčí (Bílý, Filip), 21. Förstl (Mašík, Urbanec), 32. Březina (Krejčí, Bílý), 42. Kubišta (Urbanec).

Stav série: 2:0.

Ústí po tomto víkendu může mít pohodovou náladu, hotovo sice ještě zdaleka nic nemá, každopádně Pardubicím se na severu Čech nepovedlo ani jednou uspět a doma za týden budou odvracet mečbol. Přitom tomu tak vůbec nemuselo být, Autoskláři totiž ke konci nedělního duelu dokázali vyrovnat a dostat tak jinak vyrovnaný duel do prodloužení. Tady ale byli opět úspěšnější Severočeši, kteří tak mohli oslavovat doslova urvání mečbolové jistoty. Jistota to ale určitě ještě není, Pardubičtí jsou totiž doma hodně silní a Elbě ještě nic určitě nedarují!