CROSSDOCK Extraliga

Bitva jak má být! Kladno otočilo skóre a slaví postupový mečbol

Čtvrtfinálová série mezi ALPIQem Kladno a Hradcem Králové zatím přináší vynikající podívanou. Ve druhém dějství se dostali do vedení ve druhé třetině pro změnu piráti, domácí hokejbalisté ale ukázali extratřídu při přesilových hrách.

Šance Kladna vedoucí branku nepřinesly

Druhé čtvrtfinálové utkání mezi Kladnem a Hradcem Králové začalo opatrně, ani jeden z týmů nechtěl udělat zbytečnou chybu a tím dostat svůj tým do nevýhody. Postupem času se začaly dít věci především před gólmanem Bieglem. Velkou šanci měl například domácí Šícha, proti jehož střele se zaskvěl vynikajícím způsobem hostující gólman, slova chvály si Biegl vyslechl i po střele Štěpáníka a dorážce Špačka. ALPIQ byl aktivnější, vytouženou vedoucí branku si ale na svoji stranu nepřipsal. Stejně jako v prvním čtvrtfinálovém zápase této série fanoušci v Kladně v první třetině branku neviděli.

Přesilovkové góly hrály prim, Kladno otočilo nepříznivý stav

Ani ve druhém dějství se obraz hry příliš nezměnil, postupem času se ale stále více začínalo hrát před brankářem Jirotkou. Kladenští ani po pauze nedokázali pozměnit své zahazování brankových příležitostí, rvát vlasy si mohl především Dominik Barnošák, který spálil dvě velké šance. Naopak první přesilovka pirátů znamenala vedoucí branku. Pěknou kombinaci dokončil Jan Hrabica, který našel před brankou svého jmenovce Jana Bacovského, který z první odšpuntoval hradeckou radost a poslal Hradec Králové poprvé v sérii do vedení! Vstřelená branka přinesla povzbuzení Hradeckých, domácím se naopak na hokejky začala vkrádat nervozita.

V závěru prostřední patnáctiminutovky ale domácí ALPIQ dostal výhodu hrát minutu v početní převaze v pěti proti třem a s ní dokázal naložit ukázkově. Nejprve Dominik Barnošák z mezikruží využil chvilky času na zakončení a odčaroval kouzlo gólmana Biegla, po 26 vteřinách se z pravé strany prosadil Radek Šíma, který minutu před koncem poslal Kladno do vedení!

Nervózní bitva se sladkým koncem pro Kladno

Kladenští hokejbalisté ve třetí části nenechali své fanoušky na pochybách. Během prvních minut byli na hrací ploše kvalitnějším týmem a v další početní výhodě navýšili svůj náskok. Od červené čáry vyslal parádní střelu Michal Dědič, který navýšil vedení kladenského týmu na 3:1! A to ještě nebylo všechno. Necelé čtyři minuty před koncem dal definitivní podobu výsledku Ondřej Pražák. Domácí si závěr utkání zkušeně pohlídali a po závěrečné siréně se mohli radovat z vítězství o tři góly. V sérii hrané na tři vítězné zápasy vede ALPIQ 2:0 a o příštím víkendu může na východě Čech rozhodnout o svém postupu.

HBC ALPIQ Kladno – HBC Hradec Králové 1988 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Barnošák (Šícha, Patrik Novák), 30. Šíma (Hnízdil), 37. Dědič (Hnízdil), 42. Pražák (Šíma) – 23. Bacovský (Hrabica, Fišer).

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka – Soukup, Hrabár, Patrik Novák, Voráček, Dědič, Haisman – Nosek, Hnízdil, Špaček, Štěpáník, Šícha, Šíma, Pražák, Kohout, Barnošák, Procházka, Zmeškal

HBC Hradec Králové 1988: Biegl – Doležal, Fanderlík, Hrabica, Ruda, Chmel, Šimek, Ježek, Jiřík – Tesař, Fišer, Bacovský, Petr Novák, Král, Mitra, Hrubý, Šimůnek, Svoboda, Černý