CROSSDOCK Extraliga

Kert Park rychle rozhodl, pak se trápil. Nevyužité šance mohou mrzet, varuje Suda

Vyřazovací boje CROSSDOCK Extraligy hokejbalu odstartovaly, největší favorit na obhajobu mistrovského titulu vstoupil do nejdůležitější části sezóny výhrou s nulou vzadu. Přesto se ale nejednalo o zcela hladké vítězství.

Sudoměřice po dvou gólech ztratily elán

Kert Park Praha porazil Sudoměřice v prvním čtvrtfinále výsledkem 3:0, panuje s úvodním vystoupením obhájce v play-off spokojenost?

Je to nesmírně důležitý bod. Byli jsme favorizovaní a to je vždycky těžké splnit. Zvládli jsme to, sice jsme se trochu střelecky trápili, protože jsme nemohli dát třetí, přelomový gól, ale naštěstí jsme zápas dovedli do vítězného konce.

Nástup Kert Parku byl opravdu impozantní, za první čtyři minuty jste zvládli dva góly. Byl to přesný cíl, na soupeře vlétnout?

Spíše jsme byli hodně namotivovaní, na play-off jsme se těšili celou základní část. Na soupeře jsme opravdu vlétli a po dvou vstřelených gólech Sudoměřice ztratily elán. Měli jsme v úvodu opravdu hodně navrch a byli jsme za to dvakrát odměněni.

Pak se ale gólová radost Kertu zasekla, bylo to pouze o štěstí, nebo lze hledat příčinu jinde?

Myslím, že jsme měli i smůličku, tak to je vždycky. Musíme ještě potrénovat, abychom z těch šancí vytěžili daleko více. Dnes se tak nestalo, ale v některých sériích by nás to třeba mohlo i mrzet. Doufám však, že nám to bude vycházet i nadále.

Ještě se to bude mlít

Přišlo vám to vůbec jako zápas play-off? Přece jen se hrálo poměrně bez emocí, jen dvě vyloučení…

Rozhodčí to drželi zkrátka, moc nevylučovali a nechávali nás hrát. Zatím je to klidné, ale je to čtvrtfinále, takže se to bude vyhrocovat. Byl to pouze první zápas a myslím si, že se to ještě v naší sérii bude mlít.

Vy osobně nepatříte mezi produktivní tahouny svého týmu, v prvním čtvrtfinálovém zápase jste ale spálil slušnou řadu šancí…

To každopádně, dneska jsem byl slušný dřevák (směje se). Zrovna na konci jsem byl úplně sám před brankou, Wróblik (Tomáš Wróbel, pozn. red.) mi hodil přesnou přihrávku přes celé pásmo a já to netrefil. Musím na tom trochu zapracovat. Jinak máme dobrou formu, první lajna si to dává téměř naslepo, takže si myslím, že to bude dobré.

Co lze očekávat od druhého zápasu?

Myslím si, že to bude podobné. Musíme makat naplno a připsat si doma druhé vítězství.