CROSSDOCK Extraliga

Play off začalo! Letohrad prokázal v Plzni skvělou defenzivu, Elba otočila domácí duel

Posledním dubnovým víkendem začaly všechny čtvrfinálové boje v letošním play off CROSSDOCK Extraligy. Hrálo se tak ve čtyřech městěch a hned z trojice duelů vyšel vítěz domácí celek. Jediným opakem se tak stal Letohrad.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Soukup (Špaček, Hnízdil), 32. Haisman (Šíma), 44. Hnízdil (Špaček) – 40. Bacovský (Jiřík, Novák)

stav série: 1:0

Na Kladně začala loňská repríza čtvrfinále poměrně zajímavým zápasem. Od první minuty byl totiž k vidění skutečně pořádný play off hokejbal, kterému nechybělo ani několik tvrdších střetů. Co do branek se však lépe vedlo rysům, vyrovnanou hru totiž hodně důležitou brankou přeměnil ve vedení domácích necelé dvě minuty před druhou sirénou Soukup. Středočeši pak dobře začali i závěrečnou část, na vedení 2:0 se ještě podařilo odpovědět Bacovskému a Novák pak měl vyrovnání na hokejce. Proti skvěle chytajícímu Jirotkovi se však už nikdo z pirátů neprosadil a Kladenští se tak ujali v sérii vedení.

HC Kert Park Praha vs. SK Sudoměřice 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Zvonek (M. Kruček), 4. Nýdl (Zvonek), 44. Fejfar (Zvonek)

stav série: 1:0

Na Lužinách se mělo jednat o nejjednoznačnější čtvrfinále. Do hlavního města cestovaly Sudoměřice, které také hned brzy prohrávaly po brankách Zvonka a Nýdla 2:0. Tento stav teprve ze čtvrté minuty pak vydržel dlouhé chvíle, Moravané ale tak alespoň drželi teoretickou šanci na snížení. Všechno vzalo za své až minutu před koncem po první letošní trefe Fejfara v play off a loňský mistr tudíž vstoupil za obhajobou úspěšně.

HBC Plzeň vs. SK Hokejbal Letohrad 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 41. J. Benedikt (E. Polívka, Pejchar) – 14. Faltus (Věchet), 15. Král (Krejsa, Adamec)

stav série: 0:1

Nejvyrovnanější série by naopak měla a mohla být ta mezi Plzní a Letohradem, která začala tento víkend na západě Čech. Všechny předpoklady se také začaly postupně naplňovat, jelikož první zápas přinesl velice vyrovnanou bitvu! Tu rozhodl už závěr první periody, kdy se dostali Jeleni do dvoubrankového trháku, který jim stačil i na vedení v sérii. Mečouni totiž dokázali pouze snížit a Východočeši tak opět prokazují, jak silnou defenzivu v letošním ročníku mají!

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Kváš (Langthaler), 15. Soukup (Štěpánek), 30. Smolík (Bím) – 2. Krejčí (Březina), 34. Filip (Bílý)

stav série: 1:0

Čtvrfinále číslo čtyři se nese ve znamení toho, že ani jeden tým si ten druhý příliš nepřál. Elba sice Pardubice dvakrát v sezoně porazila, Autosklo vedené reprezentačním trenérem Mašíkem však má s play off bohaté zkušenosti, v kádru zkušené hráče a dva roky starý primát k tomu. Všechy tyto fakta se však vymazala prvním utkáním této série, každý rok je totiž pochopitelně jiný. Severočechy tak nepoložila ani rychlá vedoucí branka hostů ve druhé minutě, ze stavu 0:1 otočili ještě do první sirény průběžný výsledek a své vedení si už uhájili. Tahle série však bude také ještě hodně dlouhá!