CROSSDOCK Extraliga

Startuje také play out. Hned první sobotní kolo v Rakovníku může rozhodovat!

Sobotní dopoledne přinese nejen start očekávaného play off CROSSDOCK Extraligy, ale také play out. Do toho se v posledním kolem propadl Most, který tak doplnil Rakovník s Kovem.

Přes měsíc, každý víkend jedním utkáním, bude pokračovat česká nejvyšší hokejbalová soutěž také po poslední trojici základní části extraligy. Zatímco Kovo se u poslední příčky pohybovalo a nakonec i několik kol za sebou okupovalo, s Rakovníkem to zase tak špatně letos nevypadadalo. Do klubu se totiž vrátil Jan Pospíšil, ten zlákal do týmu i českou hokejbalovou legendu z Mostu Slavomíra Švancaru. Tenhle tým doplněný dalšími zkušenými hráči, ale také dravým mládím, dlouho bral ze zápasů jenom po jednom bodu. Do jara pak vstupoval ještě s reálnou nadějí na premiérové boje v play off, ty však vzaly po chvíli za své.

Zmiňovanu dvojici doplní pak ještě mostecký klub. Pro mnohé překvapení, vždyť po minulé bídné sezoně došlo na spojení s teplickým Rondem a Most tak najednou nabral směr jistých vyřazovacích bojů. Jenomže zlepšující se tým se najednou trošku zasekl a potřebné body přestaly přicházet. Celek Ronda tak pak celé jaro bojoval a do posledního kola nakonec i vstupoval v lepší výchozí pozici. Sudoměřice ale nakonec v závěrečném duelu dokázaly vybojovat jeden potřebý bod v Pardubicích, který Moravany katapultoval do play off a Most naopak do play out!

A o co vlastně pro během více jak jednoho měsíce, kdy boje v play out budou probíhat, půjde? Pro Most podstatě už o nic, jelikož má dostatečný bodový polštář na poslední tým a přeskočit ho může už jenom Rakovník. A ten se ještě alespoň trochu snažit musí, protože ve hře je ještě dvanáct bodů pro každý tým a Kovo ztrácí devět. Zamotá se ještě otázka toho, kdo by teoreticky měl nastoupit druhou červnovou sobotu k barážovému utkání proti poraženému finalistovi z 1. Ligy? Hodně napoví už první sobotní zápas, Kovo hraje totiž na hřišti Raků!