CROSSDOCK Extraliga

Kert Park uspěje, Pardubice vykradou Ústí. Plzeň s Letohradem přináší neshody

O tradiční tipy Vás neochudíme ani ve vyřazovacích bojích! Před prvním čtvrtfinálovým víkendem CROSSDOCK Extraligy jsme se na čtyři série zaměřili s koučem reprezentační osmnáctky Martinem Davídkem a jedničkou posledního celku základní části – Václavem Lainem z pražského KOVA!

HC Kert Park Praha (1.) vs. SK Sudoměřice (8.)

Martin Davídek (trenér reprezentace ČR U18): Myslím, že zde Kert povede po víkendu 2:0 a bude mít mečbol na postup do semifinále. Je to nejlepší mužstvo základní části s výbornou obranou a ještě lepším útokem, což bude nad síly Sudoměřic. Hosté budou kousat, ale stačit to nebude.

Václav Lain (brankář TJ KOVO Praha): Zde budou v obou zápasech dominovat hráči Kertu. I když věřím, že by mohly "Sudky" dlouho odolávat, nakonec dvakrát podlehnou. Stav série bude 2:0.

Tip redakce: 95 vstřelených gólů v základní části? Tento dobře namazaný stroj vedený trenéry Kunou a Jelenem se nezastaví a bude to dále sázet i ve vyřazovacích bojích. Jako první to odnesou Sudoměřice, které si z Lužin odvezly nepříjemnou porážku už v závěru základní části. Nebude co řešit, obhájce titulu vstoupí do čtvrtfinále dvěma hladkými výhrami.

HBC ALPIQ Kladno (2.) vs. HBC Hradec Králové 1988 (7.)

Martin Davídek: Zde to vypadá na hodně vyrovnané zápasy. Hradec Králové je schopný překvapit a uhrát v Kladně alespoň jedno vítězství, na druhou stranu domácí jsou nesmírně zkušené mužstvo a i trenér Kadlec hráče strategicky připraví velmi dobře. Po víkendu to sice bude 1:1, ale stejně si myslím, že Kladno bude tím týmem, který se nakonec dostane do semifinále play-off.

Václav Lain: Zde opět vidím jako favority domácí. I přesto, že Hradec letos podával slušné výsledky, si s ním Kladno poradí. Opět 2:0.

Tip redakce: Hradec Králové „odnesl“ vyrovnanost extraligové tabulky a po porážce v posledním kole se poroučel až na sedmou příčku, díky čemuž vyfasoval Kadlecovo Kladno. V repríze loňského čtvrtfinále dokáže Kladenské potrápit, na jeho hřišti ale ani jednou pocit vítězství nezažije. Mečbol poputuje do Kladna.

HBC Plzeň (3.) vs. SK Hokejbal Letohrad (6.)

Martin Davídek: Další vyrovnaná série. Mírně bych se přikláněl na stranu Plzně, kluky znám, půlku z nich jsem trénoval v dorostu a myslím si, že pokud budou disciplinovaní, tak jsou schopní dojít hodně daleko. První dva domácí zápasy si pohlídají a povedou 2:0.

Václav Lain: Z této dvojice sazím na Letohrad, respektive tuto sérii rozhodne skvěle chytající letohradský Šimara. Ale po prvních dvou zápasech bych hádal stav 1:1.

Tip redakce: Jako jednu z nejvyrovnanějších tipujeme sérii mezi Plzní a Letohradem. Plzeň již několikrát před vlastními fanoušky letos ukázala, že si s ní není radno zahrávat, na druhou stranu Jeleni jsou dosavadním týmem jara a všichni jsme zvědaví, jak bude jejich cesta pokračovat ve vyřazovacích bojích. Sobotní zápas si sice Plzeň utéct nenechá, odveta ale vyjde lépe Letohradu a stav se bude na východ Čech stěhovat za vyrovnaného stavu.

Elba DDM Ústí nad Labem (4.) vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (5.)

Martin Davídek: Pardubice budou jediným týmem, který dokáže na venkovním hřišti dvakrát zvítězit. Mohou se opřít o výkony dobrého gólmana, mají zkušené hráče se zkušenostmi z play-off v předchozích sezonách. Budou to vyrovnané zápasy, možná se bude rozhodovat až v prodloužení nebo v nájezdech, ale tipuji, že Pardubice povedou po víkendu 2:0.

Václav Lain: Ústí má slušnou útočnou sílu, ale myslím, že Pardubice mají vyrovnanější kádr. Osobně bych sázel na Pardubice, ale zůstanu při zemi a budu věřit, že domácí fanoušci vyburcují Ústí a tipl bych také vyrovnaný stav 1:1.

Tip redakce: Ústecká Elba udržela svoji pozici v nejlepší čtyřce, díky čemuž bude začínat ve čtvrtfinále doma, pardubický soupeř jí ale moc těšit nemůže. Svěřenci trenéra Mašíka mají s vyřazovacími boji hojné zkušenosti, které se jim podaří prodat. Přesto, že v letošním ročníku dvakrát na Elbu nestačili, nyní se jim na severu Čech podaří jednou vyhrát a následně o příštím víkendu doma ukončit Ústí letošní sezonu.