CROSSDOCK Extraliga

Play-off extraligy obohatí profesionálové! Naskočí za Plzeň Jan Schleiss?

V jarní části CROSSDOCK Extraligy se do akce pustilo hned několik profesionálních hokejistů z nižších soutěží. Nejvýraznější postavou se stal odchovanec Bílých Tygrů z Liberce Zdeněk Král, který vévodil střelcům Letohradu.

Extraligisté Schleiss s Rudovským se chystají poprvé do akce až v play-off

HC Kert Park Praha – vítěz základní části -> 53 bodů

Obhájce titulu z Lužin má ve svém kádru několik bývalých hokejistů, kteří zářili v mládežnických kategoriích, avšak ledním hokejem se neživí. Jedním z nich je mistr juniorské extraligy z roku 2016 Martin Pala, jenž válel za třinecké Oceláře. Hokejbalový navrátilec Dalimil Zvonek zase ještě v sezoně 2013/14 táhnul vsetínské juniory, ale po tomto ročníku na sebe brusle v žádném soutěžím utkání už nenazul. Jediným aktivním hokejistou v týmu Kert Parku tak zůstává dvaadvacetiletý forvard David Vyskočil- odchovanec pražské Slavie letos nastupoval ve 2. Lize za HC Rišuty, kde ve 24 duelech posbíral 8 kanadských bodů a vhodně tak doplňuje hvězdnými hokejbalisty nabitý kádr vítěze letošní základní části.

HBC ALPIQ Kladno – 2. místo -> 39 bodů

Kladenský ALPIQ, jenž do play-off vstupuje z druhého místa, má na soupisce talentovaného juniora Adama Kubíka, který dokráčel s prvoligovým Kladnem až do baráže o hokejovou extraligu.Na konci základní části druhé nejvyšší hokejové soutěže si dokonce zahrál po boku legendárního Jaromíra Jágra a v základní části si celkem z 47 duelů připsal 26 kanadských bodů, což není na teprve devatenáctiletého útočníka vůbec špatný počin. Adam tak očividně nastoupí do vyřazovacích bojů a měl by se také v červenci objevit v dresu reprezentační dvacítky na mistrovství světa v Kanadě. Za Kladno nehraje vůbec špatně ani Patrik Novák, který ale v roce 2015 skončil s ledním hokejem, v mládeži ale zářil za kladenské Rytíře.

HBC Plzeň – 3. místo -> 34 bodů

Plzeňští mečouni v základní části karty ještě moc nedokryly, ale pro play-off mají v rukávu velké eso v podobě extraligového hokejisty! Vítěz letošní základní části Jan Schleiss naskočil do všech 52 duelů základní části Tipsport Extraligy, kdy si připsal 18 kanadských bodů a navrch přidal deset klání v play-off, v němž Indiáni vypadli s pozdější vítězem celé extraligy Brnem. Letohradští jeleni se tak mají na co těšit… Tohoto talentovaného třiadvacetiletého profesionální hokejistu doplňuje další neméně dobrý hráč. Je jím Jan Holý z druholigové pražské Slavie, za níž v základní části nasázel tři branky a navrch přidal devět asistencí. Třiadvacetiletý obránce, který ale v hokejbale naskakuje i v útoku, naskočil v CROSSDOCK Extralize do tří duelů, v nichž si připsal dva kanadské body za jednu trefu do černého a jednu nahrávku.

Elba DDM Ústí nad Labem – 4. místo -> 34 bodů

Jedním z nejvýraznějších hokejistů, kteří naskočili na konci základní části CROSSDOCK Extraligy byl Patrik Balcar. Hokejový obránce druholigového Děčína a mateřský hráč prvoligového Slovanu Ústí nad Labem vstřelil v 19. kole premiérový gól v nejvyšší hokejbalové soutěžia jeho důraz, rychlost a práce s holí je pro severočeský soubor přínosem. Na soupisce Elby se nachází i Jan Rudovský - jedenatřicetiletý prvoligový hokejista z Prostějova, který v play-off extraligy naskočil do dvou zápasů za třinecké Ocelářea obdržel tak stříbrnou medaili po prohraném finále s brněnskou Kometou. Tento hráč by do vyřazovacích bojů hokejbalové extraligy měl stoprocentně naskočit, takže se pardubické Autosklo setká s umem dalšího profesionálního hokejisty.

Král pálí ostrými v Letohradě, zkušení Jarolín s Lukou nahání strach

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – 5. místo -> 33 bodů

Pardubické Autosklo je jedním z mála celků, jež nemají na soupisce ani jednoho profesionálního hokejistu. Zkušenosti z vrcholného hokeje má však devatenáctiletý útočník Matěj Štefka, který v letošním ročníku nastoupil za pardubické Dynamo do 30 duelů nejvyšší juniorské hokejové soutěže a připsal si 21 kanadských bodů.Na začátku jarní části ale v klubu skončil, protože dával přednost hokejbalové juniorské reprezentaci připravující se na mistrovství světa v Kanadě. S ledním hokejem má pak bohaté zkušenosti i Jan Turčáni, který to ale nejvýše dotáhl do krajské ligy v Chrudimi.

SK Hokejbal Letohrad – 6. místo -> 32 bodů

Jarní střelecké probuzení letohradských jelenů? To především zapříčinil příchod profesionálního hokejisty z Liberce v podobě dvaadvacetiletého forvarda Zdeňka Krále, který v letošní sezoně nastupoval za prvoligové Benátky nad Jizerou a krátkou epizodu si střihl i v Prostějově. Za Benátky posbíral 35 kanadských bodů ze 42 duelůa v Prostějově přidal v osmi zápasech další tři bodíky. Odchovanec libereckých Bílých Tygrů nastupoval až do 19 let za reprezentační výběrya v Letohradě se během 7 klání základní části CROSSDOCK Extraligy vyšvihl mezi nejlepší střelce v letohradské družině. Za oněch sedm duelů posbíral 8 gólů a 3 asistence, čímž se stal druhým nejproduktivnějším hráčem jelenů.

HBC Hradec Králové 1988 – 7. místo -> 31 bodů

Královéhradečtí piráti ulovili před play-off pořádně velkou rybu od ledové plochy. Velezkušený hokejbalový reprezentant a profesionální hokejista Vladimír Luka toho má v 36 letech hodně za sebou. Zahrál si extraligu za Třinec, pomohl Vsetínu do první ligy a letos se mu stejný kousek povedl s druholigovou Porubou, v jejímž dresu si v 39 zápasech základní části připsal 58 kanadských bodů!Za Hradec odehrál v základní části jeden duel, v němž okamžitě vstřelil gól a na další nahrál. Kladno se tak má ve vzájemné čtvrtfinálové sérii čeho obávat. Piráti ještě sází na dvě nadané hokejové pušky z hradeckého Mountfieldu, kteří přerušili hokejovou kariéru kvůli juniorskému mistrovství světa v Kanadě. Je jím produktivní forvard Josef Šimůneka obránce Vítek Fanderlik.

SK Sudoměřice – 8. Místo -> 25 bodů

Jihomoravský celek si před úspěšným koncem základní části do svého kádru přivedl Reného Jarolína ze slovenské Skalice, který okamžitě vstřelil gól Kladnu a podílel se velkou měrou na porážce favorita. Další branku přidal proti Pardubicíma zapříčinil se tak o těsný postup Sudek do play-off značky last minute. Šestatřicetiletý útočník letos nastupoval ve druhé nejvyšší slovenské hokejové lize za Skalici, v jejímž dresu si připsal 51 kanadských bodů ze 46 duelů!Další čtyři body přidal v play-off a dalších šest v kvalifikaci o extraligu. Do sestavy se jako každý rok vrátil i Martin Hujsa, který v 38 letech stále má co nabídnou. S Jarolínem společně váleli ve Skalici, o čemž svědčí 56 kanadských bodů ze 46 zápasů základní části.