CROSSDOCK Extraliga

Čtvrtfinále klepe na dveře! Na Kladně repríza loňska, Pardubice soupeře neslaví

Dvacet zápasů v základní části CROSSDOCK Extraligy už každý z jedenácti týmů má za sebou. Zatímco Kovo, Rakovník a Most už čekají utkání v play-out, zbylá osmička se po minulém víkendu poskládala pro čtvrtfinále.

HC Kert Park Praha (1.) vs. SK Sudoměřice (8.)

Sobota: 16:00, neděle: 14:00.

Obhájce titulu narazí při prvním kroku opět až k vrcholu na jediného moravského zástupce v naší hokejbalové extralize. Sudoměřice totiž díky svému přesvědčivému finiši v základní části, a jednomu bodu v posledním zápase na hřišti Pardubic, o jeden předskočily Most, na který tak zbyl černý Petr. Moravané ale narazí hned na nejtěžšího možného soupeře, vždyť je to necelý měsíc, kdy Sudoměřice na Lužinách utrpěly debakl 1:9. Kert Park suverénně prošel celou základní část a síly jistě bude chtít pošetřit i ve čtvrtfinále a ukončit ho tak v nejkratším možném čase. Tohle budou mít hokejbalisté z Moravy ale sakra těžké!

HBC ALPIQ Kladno (2.) vs. HBC Hradec Králové 1988 (7.)

Sobota: 11:00, neděle: 11:00.

Repríza loňského čtvrtfinále! Kladno totiž i před rokem narazilo na Hradce Králové, který tehdy ve vyřazovací části podstatě oslavoval svůj povedený ročník po předchozí odmlce. I tak však dokázal urvat druhý zápas ve středních Čechách a sérii ztratil až v domácím prostředí. V letošním roce by však celá série mohla být o hodně vyrovnanější, Piráti sice skončili nakonec až sedmí, jejich hra šla ale opět nahoru. Kladenské výsledky na jaře byly zatím jako na houpačce, pokud však rysové budou tak produktivní, jako ve většině utkání základní části, Východočeši to budou mít hodně složité.

HBC Plzeň (3.) vs. SK Hokejbal Letohrad (6.)

Sobota: 16:00, neděle: 11:00.

Plzeň ukázala v posledním zápase základní části, že do defenzivy to také umí. Ve čtvrtfinále je však čeká Letohrad, jenž obranu zformoval pro letošní rok ještě o velký krok lépe. Jeleni před rokem usilovali o semifinále a také vyřazení pozdějšího mistra, sérii za stavu 2:2 už ale do vítězného konce nedovedli. Začíná se na západě Čech, což by pro mečouny mohla být možná největší výhoda v celé sérii. Jinak budou rozhodovat jen maličkosti a pátý rozhodující zápas je zde možná ze všech sérií nejreálnější. Svoji roli by také mohly hrát rozdílné povrchy a prostředí, zatímco v Plzni se hraje v hale na plastu, Letohradští jsou zase ve svém stánku moc dobře navyknutí na asfaltový povrch.

Elba DDM Ústí nad Labem (4.) vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (5.)

Sobota: 16:00, neděle: 11:00.

Elba je poslední z elitní čtveřice, jenž si vybojovala právo začínat play-off doma. To chtěly i Pardubice, proti Sudoměřicím ale ztratily jeden rozhodující bod, který tak nakonec Východočechy posílá o víkendu na trip na sever Čech. Ústečtí mají ve svém kádru třiadvaceti gólového Lukáše Soukupa, který však bude ve vyřazovací části ještě více střežen. Elba ovšem letos prokázala, že se ji na Autoskláře daří, v Pardubicích tak z tohoto soupeře jistě nemají vůbec radost. Play-off je ale úplně jiná soutěž a rozhoduje každý detail, rozhodovat tak bude především to, zda dokážou být na severu Čech o následujícím víkendu jednou úspěšní i hosté. Pardubičtí si chtějí napravit chuť z minulého roku, kdy jim stopku vystavil v semifinále Kert Park, a po dvou letech se zase probojovat do finále. Tato jejich případná cesta bude ale letos už od začátku vyřazovací části hodně trnitá!