CROSSDOCK Extraliga

Fejfar ovládl kanadské bodování, Soukup se pyšnil více jak gólem za zápas!

Základní části CROSSDOCK Extraligy odzvonil konec a je na čase mrknout se na individuální statistiky, kterým vládnul Tomáš Fejfar z mistrovského Kert Parku. Nejpilnějším střelcem se však stal třiadvacetigólový Lukáš Soukup zářící v dresu ústecké Elby.

Dvacet zápasů, osmnáctkrát radost ze vstřeleného gólu a šestadvacet nahrávek svým spoluhráčům ke gólu. Přesně takovými statistikami se po základní části nejvyšší hokejbalové soutěže může pyšnit teprve jednadvacetiletý útočník mistrovského Kert ParkuTomáš Fejfar. Rychlonohý pravoruký forvard s přesnou střelou jako když kopne kůň si navíc připsal ze všech hráčů CROSSDOCK Extraligy i nejvíce asistencí.O pouhou jednu nahrávku za ním zaostal jeho spoluhráč Martin Kruček. Fejfar si pak oproti němu připsal o čtyři kanadské body více a o 10 bodíků více než třetí Lukáš Soukupz Ústí nad Labem.

V elitní desítce kanadského bodování se objevilo hned kvarteto útočníků pražského Kert Parku. Další tři hráče „dodalo“ druhé Kladno. Mezi rysy byl nejproduktivnější Daniel Hnízdil s třiadvaceti body z 18 duelů.Desítku uzavírá nejen královéhradecká legenda Petr Novák, jenž dosáhl na 22 kanadských bodů, což je pouze o jeden více než má na svém kontě nejproduktivnější junior v nejvyšší seniorské soutěži Matěj Fraňo. Ten si z dvaceti zápasů připsal úctyhodných 21 bodů za 10 tref do černého a 11 přesných brankových pasů svým souputníkům ze Sudoměřic.

Vytěžovaný Šimara má nejlepší procentuální úspěšnost zákroků!

Již po podzimní části se na čele střelecké tabulky osamostatnil ústecký tahoun a kapitán severočeského souboru Lukáš Soukup. Reprezentační útočník odehrál všech dvacet duelů a v nich si připsal třiadvacet gólů, což je v průměru 1,15 branek za jedno utkání.Na druhém místě „šutérské“ tabulky skončil Tomáš Fejfars osmnácti góly a pomyslný bronz si odnesl Martin Kručeks patnácti zásahy mezi tři tyče svých oponentů.

Největší porci minut odchytal mezi gólmany nestárnoucí Pavel Brémz Mostu, který stál v brance svého celku jako jediný ze všech ostatních strážců svatyň všech 20 zápasů a 855 minut! Druhý Jan Šimaraodchytal o dva zápasy méně a připsal si 810 minut v akci. Letohradských brankář má však značně lepší statistiky, jež mu vynesly 3. místo mezi všemi gólmany. Obdržel v průměru 1,83 gólů za zápas a procentuální úspěšnost svých zákroků vyšponoval na 92,93%, což je vůbec nejlepší počin ze všech!

Kert Park: nejlepší obrana je útok! Sudoměřice nejslušnější

Cenu pro nejlepšího gólmana základní části si po sezoně ale odnese Petr Miklz pražského Kert Parku. Počítá se totiž průměr obdržených branek za zápas, a ten obdržel v průměru 1,71 gólů za utkání. Jan Jirotkaz Kladna má sice stejnou statistiku, odchytal 14 zápasů stejně jako jeho protějšek z Kert Parku, Mikl se však pyšní diametrálně rozdílnou a úspěšnější statistikou procentuální úspěšnosti zákroků, která se zastavila na čísle 92,71% a šlo na něj o 93 střel více. Jan Jirotka ale vychytal společně s Janem Šimarou nejvíce nul, a to hned ve čtyřech případech.

Nutné je také zmínit tři důležité týmové statistiky. Nejvíce gólů ve dvaceti duelech základní části vstřelil vítěz základní části a obhájce titulu v podobě družiny z Lužin. Kert Parku chybí pouze pět tref k dosažení stobrankové hranice! Hráči mistra podpořili 95 gólů i nejlepší obranou v lize. Ta totiž obdržela nejméně branek ze všech týmů -> 36. O čtyři góly více obdržela druhá nejlepší obrana v extralize z Letohradu. Na třetím místě skončilo Kladno s jednačtyřiceti obdrženými góly. Nejméně trestaným týmem pak byly Sudoměřice, kterým na „trestném kontě“ svítí 180 minut.

Statistiky základní části.