CROSSDOCK Extraliga

Zpátky do minulosti. Soukup nejlepším střelcem za poslední roky!

Je konec, tedy alespoň základní části letošní sezony CROSSDOCK Extraligy, která letos nemusí mít tak nahuštěný program, jako v předchozí sezoně, takže s koncem dubna teprve přijdou první vyřazovací boje.

Soukup dotáhl Ústí na čtvrtou příčku

Před sezonou se očekávalo, že o čelní pozice v kanadském bodování si to opět rozdají především hráči z loňského finále, a tedy z Kert Parku a Kladna. Úplně to ale tak nakonec nebylo, do první desítky se sice dostalo trio rysů, páté a třetí místo ale obsadila dvojice úplně z jiného klubu. Z ústecké Elby se totiž ozval Jan Štěpánek, který těžil především z jedenadvaceti asistencí. A pak především Lukáš Soukup, ze kterého se stal v letošním ročníku pořádně gólový hráč a pro Severočechy by se měl v play-off stát klíčovým hráčem.

Soukup totiž za dvacet zápasů skóroval hned třiadvacetkrát, což znamená jeden z nejlepších výsledků za poslední roky v české hokejbalové extralize. Při pohledu do minulosti se totiž zastavíme nejprve u sezony 2015/16, kdy za dvaadvacet zápasů vsítil Tomáš Wróbel dvaadvacet branek a tehdy ještě za Třinec Dominik Barnošák během jedenadvaceti zápasů taktéž stejný počet branek.

Více jak nynějších třiadvacet tref Soukupa dal za poslední roky v sezoně 2013/14 jen Martin Kruček, který se trefil za jedenadvacet zápasů hned pětadvacetkrát a tehdy vyhrál kanadské bodování se suverénním ziskem čtyřiceti kanadských bodů! Pětadvacet branek pak dal při pohledu do ještě větší minulosti i hradecký Jan Bacovský, kterému se to povedlo v sezoně 2009/10 a východočeský hráč vyhrál základní část kanadského bodování dokonce se ziskem pětačtyřiceti bodů!

Na špici nic nového, Fejfar jen přidal

Ale zpět do současnosti, tabulka kanadského bodování se totiž pochopitelně vždy bere v součtu gólů a asistencí, z čeho letos vyplývá, že bodování ovládl Tomáš Fejfar. Tento teprve jedenadvacetiletý ofenzivní plejer z Lužin se skoro dostal na zmiňované maximum Bacovského. Fejfar totiž ke svým letošním osmnácti brankám přidal ještě šestadvacet asistencí a dohromady tak za dvacet zápasů uzavřel svůj účet na čtyřiačtyřiceti bodech a navázal tak na svoje loňské defacto dělené vítězství s parťákem Tomášem Wróbel, když tehdy oba získali po třiatřicet bodech.

Na záda mu navíc letos dýchá už o hodně zkušenější Martin Kruček, který si opět udržel svůj vysoký standard a s bilancí 15 gĺů +25 asistencí získal veledůležitých čtyřicet kanadských bodů. Kert Park tak už v základní části ukázal, že letos hraje skutečně prim a obhajoba titulu by se nemusela stát zase až tak složitým úkolem. Play-off je však ve všech sportech úplně jinou soutěží a až po něm se počítá, jak se sezona vyvedla. Najde se v osmičlenné partě opět nějaká kometa, která ztíží Pražanům cestu až na samotný vrchol?