CROSSDOCK Extraliga

Sudoměřice překvapily a postup si zasloužily, chválil pardubický Vlasák

Během zápasu 20. kola CROSSDOCK Extraligy mezi Pardubicemi a Sudoměřicemi byla na domácím celku vidět snaha a touha uhrát vítězství a zajistit si tím místo mezi čtyřkou lépe postavených týmů pro první kolo play-off.

Chyběla nám rychlost a střelba

Pardubice vstupovaly do posledního zápasu základní části před vlastními fanoušky s jasným cílem – uhrát si místo mezi elitní čtveřicí tabulky. Daný plán ale v průběhu utkání začínal doznávat trhlin. „Řekl bych, že v posledních dvou zápasech jsme docela stagnovali. Chyběl nám pohyb, rychlost a střelba. Vše co nás zdobilo na začátku jara, tak nyní začíná chybět,“ přemýšlí o „smutné výhře“ Pardubic na nájezdy a případných komplikací před startem vyřazovacích bojů Lukáš Vlasák.

Sudoměřice se v zápase dvakrát dostaly do vedení, které se jim sice udržet nepodařilo, důležitý bod ale nakonec získaly. A protože Most schytal od Kladna vysokou porážku, do postupové osmičky proklouzly ony. Zato na straně Pardubic i přes vítězství spokojenost nepanovala. „Zápas se hodnotí těžko. Sice jsme vyhráli na nájezdy, ale chtěli jsme tři body, které by nám zaručily první čtyřku. Nestalo se tak, utkání tak nemohu hodnotit pozitivně,“ komentoval Vlasák.

Soupeř nás překvapil, postup si zasloužil

Pardubický hráč především vyzdvihl výkon Sudoměřic, které si postup do play-off zasloužily. „Sudoměřice odjakživa hrají bojovný hokejbal se spousty lobů, tentokrát nás ale překvapily, hrály to i po zemi a bojovaly. Chtěly postup a zaslouženě si ho uhrály.“ Vítězství na nájezdy posunulo Autosklo pouze na páté místo, což jim ve čtvrtfinále play-off vyneslo hokejbalisty z Ústí nad Labem.

Před posledním kolem byla tabulka nesmírně vyrovnaná, v Pardubicích si ale soupeře nevybírali. „Kalkulovali jsme pouze s tím, že chceme být v první čtyřce a začínat doma. Nikoho jsme neupřednostňovali, jestli chceme vyhrát, musíme porazit každého,“ věří v úspěch pardubického Autoskla Lukáš Vlasák. Přesto ale s ústeckou Elbou z jeho strany nepanuje úplně spokojenost. „Je to play-off, nemůžeme si vybírat. S Ústím jsme letos dvakrát prohráli, takže to pro nás bude možná o trochu horší varianta,“ dodal.