CROSSDOCK Extraliga

Poslední kolo rozuzlilo postupující zápletky! Sudoměřice jdou na mistra

Poslední kolo základní části CROSSDOCK Extraligy je minulostí! Letošní ročník navíc byl tak napínavý, že o postupujících a všech dvojících pro čtvrtfinále se rozhodovalo skutečně až v posledních pětačtyřiceti minutách napříč Českem.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. TJ Kovo Praha 6:3 (1:2, 3:0, 2:1)

Střely: 40:23, vyloučení: 7:7, využití přesilovek: 3:1, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 12. Štěpánek, 19. Kváš (Soukup, Štěpánek), 24. Soukup (Štěpánek, Langthaler), 30. Soukup (Štěpánek), 40. Pilař, 41. Pilař (Gottfried, Smolík) – 7. Winter, 12. Drak (Winter), 37. Wurdák (Valenta, Adam).

Ústí k velké jistotě začínání čtvrtfinálové série doma, potřebovalo porazit v posledním kole poslední celek tabulky. Kovo však rozhodně nepůsobilo odevzdaným dojmem a Elba tak měla co dělat, aby dvakrát odpověděla na vedoucí branky Pražanů. Od stavu 2:2 už ale měli zápas ve svých rukou spíše Severočeši, jenž nakonec i díky dalším dvěma brankám Soukupa, tedy nejgólovějšího hráče základní části celé soutěže, zvítězili 6:3. Na sever Čech bude ke čtvrtfinále nakonec cestovat pardubické Autosklo!

HC Kert Park Praha vs. HBC Rakovník 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)

Střely:35:8,vyloučení:4:7, využití přesilovek: 0:1, oslabení:0:0.

Branky a nahrávky: 3. Čejka, 12. Wróbel (Kovář), 33. Fejfar (Kruček M.), 36. Fejfar (Kruček M. Čejka), 37. Zvonek (Wróbel) – 23. Pekárek (Cafourek, Tvarůžek M.).

Na Lužinách už podstatě o nic nešlo a bylo to ze začátku střetnutí vidět i na tempu hry. Rakovník byl sice Kert Parkem často uzavírán na jejich polovině, nic zajímavého se však nedělo. Možná to bylo ale i tím, že domácí Čejka už ve třetí minutě sólem přes celé hřiště posílal obhájce titulu do vedení a do kabin se šlo po trefě Wróbela nakonec za stavu 2:0. V prostřední periodě sice hosté trochu začali klást odpor, povedlo se jim však jenom snížit a poté už pálili ostrými jenom domácí.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Rondo Most 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Střely: 28:9, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 1. Kohout (Nosek, Novák), 10. Procházka (Hnízdil), 12. Pražák (Šíma, Šrámek), 19. Haisman (Zmeškal, Pražák), 30. Procházka (Kohout, Nosek), 40. Hnízdil (Špaček, Soukup), 42. Procházka (Kohout, Zmeškal).

Na Kladně šlo o hodně, ale jen hostům z Mostu. Ti totiž věděli, že pro úplný klid ohledně boje o play-off musí alespoň remízovat. To se však nestalo, protože skórovali jenom Rysové, kteří si na Rondu navíc poměrně smlsli. I díky hattricku Procházky tak hosté odjížděli s prázdnou, ale to není vše. Na východě Čech totiž bodovaly Sudoměřice a Mostečtí tak nakonec budou hrát pouze play-out! Středočeši naopak o víkendu přivítají na úvod série piráty z Hradce Králové!

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. SK Sudoměřice 3:2 ss (0:0, 0:1, 2:1)

Střely: 25:23, vyloučení:4:3, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 33. Novotný, 38. Filip, rozh. náj. Filip – 17. Jarolín (Chovanec), 37. Fraňo (Hujsa Ma., Kaluža).

V Pardubicích šlo ze všech zápasů asi o nejvíce. Domácí totiž hodně chtěli uspět za tři body a tím si tak vybojovat co nejlepší pozici pro play-off. Naopak hosté z jihu Moravy zase potřebovali ukořistit alespoň bod, aby se vyhnuli play-out a naopak proklouzli za vteřinu dvanáct do vyřazovacích klání. A na to skutečně došlo, protože Sudoměřice na východě Čech dvakrát vedly, takže Autosklo muselo shodně dvakrát přispěchat s odpovědí a zvítězilo až po samostatných stříleních. Hosté tak tentokrát slavili i přes prohru více než domácí. Kert Park tak čeká daleký výlet.

HBC Plzeň vs. HBC Hradec Králové 1988 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Pauer (Malý, Pejchar), 13. Holý (Pejchar), 28. Švarc (Pauer, Kunmann), 28. Gřonka (Krch), 33. Kastner (Krch).

Hradec Králové snad do Plzně cestoval bez svých ofenzivních hráčů. Vždyť to měl být souboj o každý kousek na hřišti, jelikož šlo opět o co nejlepší postavení do play-off. Branky ale padaly jen do sítě pirátů, a to především ve druhé periodě, kdy se mečouni prosadili třikrát a stanovili tak konečné skóre na 5:0.