CROSSDOCK Extraliga

Bodová krádež Sudoměřic znamená play-off! Smutné Pardubice budou začínat venku

V rámci zápasu kola jsme se v posledním kole podzimní části soustředili na duel mezi Pardubicemi a Sudoměřicemi, který nakonec přinesl zajímavé rozhřešení. Sudoměřicím se totiž podařilo v Polabinách uhrát cenný bod, díky kterému si zajistily účast ve vyřazovacích bojích.

Úvodní dějství branku nepřineslo

Souboj Pardubic se Sudoměřicemi byl vzhledem k vyrovnané tabulce nesmírně zajímavý a hrálo se opravdu o hodně. Zejména hosté přistoupili k utkání velmi svědomitě, protože k postupu do vyřazovacích bojů potřebovali získat nejméně bod. V první třetině byli aktivnější pardubičtí hokejbalisté, ve velké šanci se ocitl například Josef Česák či Jiří Bucek, který minutu před pauzou nastřelil tyčku branky Ondreje Dekányho.

Jarolín přiblížil play-off

Bezbranková první třetina byla zapomenuta velmi rychle, prakticky již po minutě úvodního dějství. René Jarolín se zmocnil balonku na pravém mantinelu, odkud ostrou ranou trefil neomylně šibenici Stárkovy branky. Sudoměřice se dostaly do vedení a náskok jim vlil krev do žil, Martin Chovanec ani Jozef Liška ale proti pardubickému brankáři neuspěli. Pardubičtí se k souvislé převaze dostali až v závěru druhého dějství, jistý brankář Ondrej Dekány ale držel ambice Sudoměřic nad vodou.

Přetahovanou rozhodly až nájezdy, hosté slaví

Většina zajímavého se udála až v závěrečné patnáctiminutovce. Po třech minutách se po přesném zakončení Ondřeje Novotného začínalo od nuly, hosté se do vedení znovu dostali po rychlém přečíslení dva na jednoho, které nekompromisně využil Matěj Fraňo. Jedinou slabší chvilku v utkání si brankář Dekány vybral po střele Petra Filipa od červené čáry, která nakonec znamenala vyrovnání na konečných 2:2. Stejný hráč se jako jediný prosadil i v následných nájezdech a rozhodl tím o výhře Autoskla 3:2.

Díky porážce Mostu v Kladně se Sudoměřice o bod radovaly z osmého místa v tabulce, čímž si vysloužily účast ve vyřazovacích bojích. Pardubice skončily v tabulce páté a v prvním kole play-off se těší na souboj s Ústím nad Labem. Sudoměřice pojedou o příštím víkendu na hřiště Kert Parku.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – SK Sudoměřice 3:2 po nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Novotný, 38. Filip, rozh. náj. Filip – 17. Jarolín (Chovanec), 37. Fraňo (Hujsa)

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek – R. Mašík, Novotný, Filip, Krejčí, Urban, A. Bucek, Mokříž, Turyna, Förstl, Vlasák, Urbanec, Česák, Březina, Kubišta, Moravec, Bílý, J. Bucek, Zajíček, Staněk, Emmer

SK Sudoměřice: Dekány – Kudláček, Toman, D. Tóth, M. Tóth, Studénka, Fraňo, Hujsa, Kaluža, Jarolín, Kmenta, Liška, Chovanec, Helešic, Hujsa, Jurásek