CROSSDOCK Extraliga

Poslední volné kolo se Letohradu hodí. A letos chceme semifinále, přeje si trenér Friml

Jediný Letohrad je celek, který má už týden po základní části CROSSDOCK Extraligy, a který tak letošní víkend bude pouze sledovat, jak se na ostatních hřištích vyvíjí výsledky. A to poměrně důležité, vždyť o složení všech čtvrtfinálových dvojic se rozhodne skutečně až ve dvacátém kole.

Trenére, týden nazpět jste v posledním vašem zápase základní části získali jeden bod, mohlo jich být ale mnohem více…

Je to tak, opět nás strašně trápila koncovka, protože jsme měli dost šancí, ale dali jsme jenom dvě branky. Měli jsme tak dostatek prostoru, abychom zápas zlomili na svoji stranu. Tak se ovšem nestalo a Ústí už je dost zkušený tým na to, že dohrálo zápas nakonec do vítězného konce po samostatných stříleních. Nájezdy jsou sice vždycky loterie, oni ale dali o branku navíc.

Pouhý jeden bod Letohradu ale i tak tabulku hodně zamotal…

(usměje se) No uvidíme, jak to dopadne tuto sobotu. My už nehrajeme, takže to budeme bedlivě sledovat a dozvíme se hned našeho soupeře pro čtvrtfinále. To, že tento víkend nehrajeme, ale docela kvitujeme, protože alespoň hráči doléčí šrámy a někteří třeba těch dohromady čtrnáct dní využijí k tomu, že budou na vyřazovací boje zase kompletně připraveni.

Zpětně vám to tedy teď ani trochu nevadí, že poslední kolo nemůžete už být přímo na hřišti?

Na jednu stranu to je dobře, protože my fakt máme více hráčů, kteří potřebují u doktorů doléčit své zákroky, pokud chtějí být na play-off připraveni. Až první zápas čtvrtfinále nám tak napoví, jak na tom s formou jsme.

Na defenzivu se zaměříme i teď v trénincích, aby byla naší dominantou i během play-off

Vzhledem k tomu, jak nepovedeně pro vás dopadl podzim letošní sezony, vybojovali za základní část Jeleni z minima maximum?

My jsme se vždycky s koncovkou trápili až na jaře, ne na podzim, jako tomu bylo letos. Shodou okolností to ale poslední dvě sezony už tak nebylo, protože na jaře se nám daří lépe. Jinak letos na podzim to opravdu bylo o té koncovce, jinak jsme byli hodně celkům vyrovnaným soupeře, ale chybělo to nejdůležitější, tedy góly. Ta produktivita byla opravdu bídná, sbírali jsme málo bodů, a to se muselo zákonitě promítnout i do tabulky. Na jaře se to ale všechno zlepšilo, vystoupali jsme asi maximálně, jak jsme v tuto chvíli dokázali, takže jen musíme doufat, že nás ta střelecká chuť neopustí.

Pyšnit jste se ale letos mohli parádní defenzivou, vždyť před vámi dostal méně branek už jen Kert Park a i Kladno inkasovalo o branku více.

S tímhle jsme určitě spokojeni, protože jsme letos do obrany hráli opravdu skvěle. Je to ale kvůli tomu systému, který tady děláme už tři roky, nese to jen své ovoce. Jsou v něm sice ještě nějaké mouchy, jinak ale funguje skvěle, takže jsme za to moc rádi. Na defenzivu se zaměříme i teď v trénincích, aby byla naší dominantou i během play-off!

Když se letos opět důkladně připravíme, můžeme dojít v play-off ještě dál!

Rok nazpět jste byli blízko vyřazení pozdějšího mistra z Lužin, nakonec jste ale i díky počasí pátý rozhodující zápas nezvládli. Dělali jste před vyřazovací částí třeba něco jinak, nebo jste se jen v kabině vyburcovali?

Z kluků tehdy hlavně spadl kámen, že jsme to play-off vůbec udělali. V sérii s Kertem jsme nebyli určitě už ani v té době favoritem, ale tým se od prvního zápasu semknul a nakonec jsme ukázali, že na ně umíme hrát vyrovnaně. Vše ale rozhodl ten nepovedený pátý zápas, to je ale už jedno. Kert Park vyhrál titul zaslouženě a já věřím, že když se letos opět důkladně připravíme, můžeme dojít v play-off ještě dál!

Z východních Čech budou ve vyřazovacích bojích určitě i další dva celky, jak Hradec Králové, tak i Pardubice. Musíte souhlasit, že taková série by byla určitě atraktivní a pamatujete si, že by se Letohrad s někým z této dvojice v play-off v minulosti střetl?

Určitě, pro diváky by to bylo hodně zajímavé a hodně by jich i k nám dorazilo. Co já si pamatuji, tak, ještě když jsem hrál, jsme soupeřili v sérii proti Hradci. S Pardubicemi ale určitě ještě ne. Tak se nechme překvapit, jak nakonec poslední kolo dopadne a koho nám přisoudí. Ve čtvrtfinále chceme potrápit každého a letos postoupit do semifinále!