CROSSDOCK Extraliga

Tipy posledního kola: slavit bude Ústí s Pardubicemi a Hradcem, osmičku udrží Most

Dlouhodobá základní část CROSSDOCK Extraligy hokejbalu se blíží ke svému závěru. Z každého z dosavadních devatenácti kol jsme vám přinášeli tipy jednotlivých hokejbalových person, trenérů či aktivních hráčů a nejinak je tomu i v kole dvacátém.

sobota 21.4.2018

Elba DDM Ústí nad Labem – KOVO Praha

Jan Šimara (brankář SK Hokejbal Letohrad): Ústí bude chtít stoprocentně vyhrát, aby se před play-off dostalo do výhodné pozice a začínalo doma. Kovo má navíc dlouhodobě problémy se střílením branek a je bohužel smířeno s posledním místem. Tipuji výhru Ústí.

Tip redakce: V utkání mezi Elbou a Kovem je vše narýsováno dopředu. Ústí nad Labem hraje doma, nutně potřebuje získat tři body, aby dokázalo vybojovat výhodu domácího prostředí i pro čtvrtfinále. A má k tomu navíc nejvíce přijatelného soupeře, pražskému týmu se nedaří a bodově vyjde naprázdno i na severu Čech.

HBC Plzeň – HBC Hradec Králové

Jan Šimara: Tady se vítěz tipuje těžko. Hradec má letošní sezónu velmi povedenou a určitě nedá Plzni nic zadarmo. Tipuji, že se oba týmy budou muset spokojit se stejným skóre, ale v nájezdech bude úspěšnější právě Hradec Králové.

Tip redakce: Bitva o všechno, předzvěst play-off. Utkání mezi Plzní a Hradcem Králové má hodně přízvisek, ve skutečnosti se ale hraje především o co nejlepší výchozí pozici před play-off. V obou případech je ve hře začátek čtvrtfinálové série doma a to je hodně silná páka. Ač jsou Hradečtí povzbuzeni výhrou v derby, na Plzeň to stačit nebude a tříbodový zisk zůstane v plzeňské hale, kde již letos padli i Kert Park s Kladnem.

Autosklo-H.A.K. Pardubice – SK Sudoměřice

Jan Šimara: Zde očekávám nesmírně bojovný hokejbal. Sudoměřice ještě mohou být v play-off a oni podobné situace umí zvládnout. Určitě dojedou v nabité sestavě, ani to jim ale stačit nebude a Pardubice si výhru pohlídají. Nebudou to mít jednoduché, ale před vlastními fanoušky zvítězí.

Tip redakce: Domácí Pardubice nabraly před blížícími se vyřazovacími boji slušnou formu, i přes porážku v Hradci Králové se ale nyní zvednou a pošlou Sudoměřice na dalekou cestu s nulou. Tím zároveň ukončí jejich naděje na play-off.

ALPIQ Kladno – Rondo Most

Jan Šimara: Kladno má svoji pozici pro play-off už danou, takže se nikam honit nebude a bude šetřit síly na play-off. První třetina bude vyrovnaná, ale potom už bude převládat síla Kladna a výhoda domácího hřiště. Kladno si doma svoje body nenechá vzít.

Tip redakce: Ani v tomto případě nebude co řešit a radovat se nakonec budou oba soupeři. Domácí zvládnou utkání před vlastními fanoušky a připíší si do tabulky plný počet bodů, Rondo díky ztrátě Sudoměřic v Pardubicích ukořistí postupovou osmičku a budou se chystat na první čtvrtfinálový výlet do Prahy.

Kert Park Praha – HBC Rakovník

Jan Šimara: Rakovník přijede do Prahy s velkými obavami, protože statistikám vévodí duo Fejfar – Kruček, a jak je tak znám, tak se určitě vsadili o to, kdo ty statistiky vyhraje (směje se). Jasná výhra domácích.

Tip redakce: Utkání, které již do změn v základní části promluvit nemůže, je duel Kert Parku s Rakovníkem. Velký favorit z Prahy, který má již jisté vítězství v první fázi CROSSDOCK Extraligy hokejbalu, nezaváhá ani tentokrát a soupeře pošle domů s prázdnou. Rakovničtí tak budou muset o udržení nejvyšší soutěže plně bojovat v blížícím se play-out.