CROSSDOCK Extraliga

První gól a asistence v extralize: Hradecký Král vévodil derby s Pardubicemi!

V 19. kole CROSSDOCK Extraligy se hned tři hráči blýskli prvními góly v nejvyšší hokejbalové soutěži. Jedním z nich byl i devatenáctiletý nadaný útočník královéhradeckých pirátů Jakub Král. Odchovanec Svítkova v derby s pardubickým Autosklem nejdříve vyrovnával na 1:1.

V předposledním kole základní části CROSSDOCK Extraligy jste ovládli východočeské derby proti Pardubicím! Po první třetině jste ale ztráceli jeden gól. Co jste si před stěžejní druhou periodou říkali v kabině a připravovali jste se na Autosklo nějak speciálně?

V kabině jsme si řekli, co jsme první třetinu udělali špatně a co musíme zlepšit, abychom vyhráli. Na Autosklo jsme se nějak speciálně nepřipravovali.

Vy jste zažil zápas z říše snů. Ve 26. minutě jste nahrával na vyrovnávací gól. Jak celá situace vypadala?

V rohu u soupeřovi brány byl souboj o míček, ten jsme vyhráli a Pepa Šimůnek mi ho poslal po mantinelu za bránu, já jsem ho prodloužil dál a tam si ho sebral Jarda Tesař a vykroužil se z pozabrány a skvělou střelou to zavěsil do soupeřovy sítě.

O necelé čtyři minuty později jste už díky vaší premiérové brance v nejvyšší hokejbalové soutěži vedli 2:1! Jak gólová situace vypadala a byl jste za tuto branku hodně šťastný?

Tak moje gólová situace vznikla tak, že mi to jeden z beků hodil na střed, rozhlédl jsem se a nebylo to komu dát, tak jsem to vzal na sebe a šel jsem se soupeřovým bekem jeden na jednoho. Nechtěl jsem nic vymýšlet tak jsem si to hodil jednoduše za něj a oběhl ho a najednou jsem měl před sebou volnou cestu až ke gólmanovi. Zvolil jsem mojí klasickou kličku do bekhendu a už jsem to jen zasouval za gólmanův beton do odkryté brány. Byl jsem rád za tuhle branku, ale ne kvůli tomu, že jsem dal svůj první gól, ale za to, že jsme vedli a vyhráli jsme důležitý zápas.

Derby s Pardubicemi? Z mého pohledu jsme byli lepší celý zápas

Našel si vás už pokladník? Asi vás čeká velká taxa za první gól v CROSSDOCK Extralize a navrch premiérová asistence, že?

Pokladník si mně ještě nenašel, ale vím, že to budu mít slušně drahý, první gól a první asistence… (úsměv)

Co se stalo, že jste od prostřední části derby svého oponenta přehrávali?

Já bych ani neřekl, že jsme byli lepší až od půlky. Z mého pohledu jsme byli lepší celý zápas, akorát jsme nedokázali proměnit své šance hned.

Bylo derby hodně emotivní? Vy jste odchovancem pardubického Svítkova, za něhož nastupujete v 1. Lize. Prožíval jste tento zápas proti Autosklu nějak výjimečně?

Pro mě to nějak emotivní nebylo, byl to normální zápas jako každý jiný. Nějak výjimečně jsem to neprožíval. Jsem zvyklý hrát proti týmu Autoskla.

Každý zápas za národní tým je jedinečný, trénuji co to jen jde

V Hradci Králové nastupujete po boku nesmírně zkušených hráčů a světových šampionů, jako je Petr Novák, Jan Bacovský či Michal Chmel. Předávají vám hodně rad a máte od nich co okoukat?

Předávají nám dost rad, především Petr Novák. Koukat se na ně je paráda, ale ještě lepší je s nimi trénovat nebo prožívat s nimi srandovní situace na výjezdech. Od každého se dá okoukat něco, od Petra tvrdou přesnou střelu a od Honzy zase jeho kličky.

Na začátku července se v Kanadě uskuteční mistrovství světa juniorů. Stále figurujete v širší nominaci národního týmu hráčů do 20 let. Je velkou motivací se na šampionát probojovat a děláte pro to něco navíc?

Je to velkou motivací se tam dostat. Každý zápas za národní tým je jedinečný. Já osobně trénuji, co nejvíce můžu s Hradcem, ale také trénuji občas sám střelbu na bránu ve Svítkově.

Čeká vás poslední utkání základní části extraligy. Play-off se blíží, těšíte se na něj hodně a už jste polemizovali, koho byste do vyřazovacích bojů nechtěli a koho naopak ano?

Na play-o ff v extralize chlapů se těším. Je to pro mě něco nového, tak bych si ho chtěl rád zahrát. Nějak neřešíme, koho dostaneme. Jestli chceme titul, tak musíme porazit kohokoliv. Dá se hrát s kýmkoliv, ale pro mě jediný nepříjemný tým je Kert Park.