CROSSDOCK Extraliga

Předposlední kolo (ne)rozhodlo. Finiš základní části extraligy bude strhující!

19. kolo CROSSDOCK Extraligy je minulostí. Minulý víkend však podstatě o ničem nerozhodl, naopak prostředek tabulky se ještě více zdramatizoval. A bojovat se nebude jenom o co nejlepší výchozí pozici do vyřazovací části, ale také vůbec o možnost se play-off zúčastnit.

Cílová rovinka základní části s nádechem play-off!

Že atraktivní podívanou přinese až play-off? Ale kdepak, už poslední kolo nabídne podstatě ve všech městech, kde se začne v sobotu po poledni hrát, hodně zajímavé duely. Palec nahoru tak od nás letí všem celkům, které ještě reálně bojují o třetí pozici. Vždyť pohled na tabulku ihned napoví, třetí Letohrad s třiadvaceti body na kontě má o víkendu volno a tedy už po základní části. Hned za Jeleny je však Hradec Králové, Ústí, Plzeň a Pardubice, tedy čtveřice celků, jež mají shodně po jednatřiceti bodech.

Do hry tak pravděpodobně vstoupí vzájemné zápasy, Piráti navíc cestují k Západočechům, Pardubice doma svedou souboj se Sudoměřicemi, které však musí předvést svůj nejlepší výkon za poslední roky, jestli se chtějí dostat do vyřazovací části a zároveň doufat, že Most uspěje na Kladně maximálně za dva body. Nejlepší pozici tak zdánlivě má Elba, která bude, navíc doma, hrát s Kovem. Ale pozor, jak už se několikrát ve sportu ukázalo, papírové předpoklady absolutně nic neznamenají a předposlední dubnové sobotní odpoledne, tak všem hokejbalovým fajnšmekrům přinese skvělou podívanou napříč Českem!

Pražané chtěli, ale asi to nepůjde

Hlavní město má v CROSSDOCK Extralize momentálně dva opačné celky, vždyť Kert Park jasně dominuje, naopak Kovo je na samotném chvostu tabulky. Pro jeho příznivce je tato zpráva o to překvapivější, jelikož rok nazpět se na Palmovce, tedy kvůli nepřizpůsobivému hřišti ne doslova, chystali na premiérové boje v play-off a především oslavovali nejúspěšnější sezonu klubu za posledních několik let.

Sezona 2016/17 je ale už dávno minulostí a Pražané se musí soustředit na poslední zápas v základní části ročníku 2017/18. Je totiž jasné, že na Kovo čeká play-out s Rakovníkem a také jedním z dvojice Most/Sudoměřice. Celek z Palmovky se i nadále utápí ve své hře, i když v zápasech se mu občas i daří držet se soupeři krok. Pak však inkasuje a jeho hra bere za své.

Poslední tým tabulky trápí především velice špatná koncovka. Šestadvacet branek za devatenáct zápasů je zkrátka málo a bodový zisk, jenž se momentálně zastavil na číslovce devět, je pochopitelný. Kovo se snažilo během zimy i posílit novými hráči, chybí mu však stále produktivní útočníci. Bude tak otázka, jak by dopadl případný barážový souboj, pokud by na něj po play-out došlo. Poslední příčce v letošní sezoně se totiž hokejbalisté z Palmovky už budou vyhýbat zřejmě jen horkotěžko.