Reprezentace

Motivací se zlepšovat je několik, reprezentace je jedna z nich, hlásí Pulec

Obojživelník v brankovišti, možná i tak bychom mohli nazvat gólmana kladenských Rysů Adama Pulce. Brankář, jenž září v juniorské Extralize se také věnuje i chytání v inline hokeji.

Všechny motivace jsou důležité

Adame v prosinci Vás čeká reprezentační kemp v Žilině. Co si od této přípravy slibujete?

Bude to pro mě první příležitost obléknout reprezentační dres. Myslím, že obě utkání budou mít vysokou úroveň, takže se rozhodně těším.

Čekají Vás dva zápasy v jeden den. Nebylo by lepší to rozložit do dvou dní nebo Vám tento model vyhovuje?

Jsem rád, že se oba přípravné zápasy hrají v jeden den.

Je pro Vás reprezentace hlavní motivací se zlepšovat?

Motivací se zlepšovat je víc. Samozřejmě jedna z nich je i reprezentace. Další motivací je skvělá parta, kterou máme v Kladně a také trenéři, kteří mě hodně podporují. Nemůžu říct, že by některá z motivací byla hlavní, ale všechny jsou pro mě důležité.

Přechod z bruslí mi problém nedělá

Občas se o brankářích říká, že jsou z jiného světa. Jak tuto fámu vnímáte Vy? (smích)

Já tuto fámu do určité míry chápu, vzhledem k tomu, že se většina brankářů chová jinak než ostatní hráči, co se týče přípravy na zápas, trénování apod. Často jsou tedy odděleni od zbytku týmu. Já si se svými spoluhráči rozumím a v kabině si nepřipadám jako z jiného světa (smích).

Věnujete se i inline hokeji. Jak je těžký přechod z kolečkových bruslí zpět na boty? Máte s tím občas potíže?

Mezi chytáním v hokejbale a v inline hokeji moc rozdíl není. Oboje se hraje na plastovém povrchu, akorát v inline hokeji chytám místo míčku puk. Přechod z bruslí do bot a obráceně mi problém nedělá.

Zatím řeším úspěch v juniorské Extralize

Jelikož jste hokejbalem a inline hokejem vytížen zbyde Vám čas na jiné koníčky? Vím, že máte zálibu v hudbě.

Naštěstí se sezóny hokejbalu a inline hokeje překrývají jen částečně, takže nějaký ten čas mimo hřiště mám. Volný čas, kromě školy, rozděluju mezi práci (brigádu) a tvorbu hudby. Musím si to dobře naplánovat, abych to vše stíhal.

Nyní zpět k reprezentaci. Je Vaším hlavním cílem probojovat se na mistrovství světa do Švýcarska nebo chcete jet v pozici číslo jedna?

Na světový šampionát do Švýcarska bych se rád dostal, ale je to ještě daleko. Určitě budu o místo v sestavě na mistrovství světa bojovat, ale zatím se věnuji spíše bližším cílům, mezi které patří i úspěch v juniorské Extralize.