Reprezentace

Osmnáctka podstoupila kvalitní přípravu. Plzni jsme se ve všem vyrovnali, těší Jágra

Výběr národního týmu hráčů do 18 let se v uplynulém víkendu chystal na přátelská utkání proti slovenským vrstevníkům, ale bohužel na poslední chvíli musel český realizační tým změnit své plány.

Sobota se nesla v duchu nácviku herních situací

Už jen necelých osm měsíců chybí do začátku světového šampionátu v hokejbale pro reprezentanty do 18 let ve švýcarském Vispu a Raronu. Hlavní trenér reprezentace Tomáš Semera měl v plánu 26. - 27. října odehrát přípravná utkání proti Slovensku, ale nakonec se museli svěřenci Tomáše Semery „spokojit“ s přípravným kempem v plzeňské hale, kde odehráli přípravné utkání proti plzeňskému výběru.

V sobotu se mladíci účastnili dvou tréninkových jednotek, kde nacvičovali spoustu herních situací, které jsou součástí zápasu. „V sobotu jsme absolvovali dva tréninky, ve kterých už jsme zkoušeli hodně věcí do hry, které po nás trenéři chtějí. Trénovali jsme i v nějakých lajnách, ve kterých jsme pak v neděli nastoupili do zápasu proti Plzni,“ hodnotil náplň kempu Vojtěch Jágr.

S výběrem Plzně nerozhodně 4:4

V neděli se naši reprezentanti utkali s výběrem Plzně, který byl především složen z hráčů hlavního mužstva a juniorů. „Utkání bylo velmi vyrovnané od začátku až do konce. Plzeň byla velmi dobrým soupeřem a pro nás to byla po nevydařeném Českém poháru další zkouška. Strašně pozitivní bylo, že jsme se Plzni ve všech věcech vyrovnali. Hrálo se třikrát dvacet minut, takže to bylo docela náročný. Utkání skončilo 4:4 a já byl s naším výkonem spokojený a podle mě i trenéři,“ dodává útočník Kert Parku.

Všichni v týmu mají své kvality

Národní tým U18 už spolu nějakou dobu trénuje a v létě se zúčastnil SpeedDeer Českého poháru, kde skončil bohužel na posledním místě, ale pro tvorbu a sehrání týmu měl turnaj velice dobrý účinek. Na plzeňském kempu ukázali naši reprezentanti skvělou souhru i v modelovém zápase. „Složení týmu se moc nezměnilo. Jsem za to docela rád, protože už se chvíli známe a všichni v týmu mají svoje kvality. Doufám, že v tomhle složení pojedeme na mistrovství světa,“ doufá Vojtěch Jágr.

V červnu 2020 bude náš výběr rozhodně patřit mezi hlavní favority na medaili a všichni v týmu budou bojovat o nejlepší výsledek, který by se mohl zastavit až na zlatém vrcholu. „Podle mě tenhle tým má rozhodně na medaili. My tam pojedeme s tím, že chceme urvat co nejlepší výsledek a zkusit se poprat i o tu zlatou medaili,“ věří v úspěch talentovaný forvard Vojtěch Jágr.