Reprezentace

Budu se snažit udělat vše, abych se do týmu dostal, říká o reprezentaci U18 David Srp

Do mistrovství světa juniorů do 18 a 20 let zbývá ještě dost času, ale týmy se na něj už nyní pilně připravují, aby do Švýcarska odjely v co nejlepší formě. V širší nominaci národního týmu kategorie U18 se nachází také David Srp, jenž se brankově prosadil v přípravném utkání proti Plzni.

Nejsem někdo, kdo by dával góly často

Zúčastnil jste se dalšího kempu kategorie U18, jaká byla jeho náplň?

V sobotu jsme se během dvou tréninků věnovali založení hry. Druhý trénink byl hodně herní, což mě bavilo. V neděli jsme měli zápas proti Plzni.

Jak moc fyzicky náročný pro Vás byl?

Nebylo to nic, co by se nedalo vydržet. Tréninky byly sice dlouhé, ale bylo mezi nimi docela dost času na odpočinek. Měli jsme dobré jídlo a celkově byl kemp dobře zařízený, za to musíme poděkovat našim trenérům.

Odehráli jste utkání s Plzní, které skončilo 4:4, jaký byl zápas?

Zápas s Plzní hodnotím dobře. Nemám sice úplně představu, jak vypadá A-tým Plzně, každopádně si myslím, že proti nám hodně hráčů z áčka nastoupilo. My se toho ale nezalekli a hráli jsme kvalitně. Každá lajna ukázala, že na to má, i když je samozřejmě jasné, že například v osobních soubojích nás hráči Plzně někdy přehrávali.

Vy jste vstřelil branku, tak jak padla?

Celá naše pětka dobře založila útok a byla tam situace myslím 3 na 2. Já se tlačil do brány a Vašek Kovařík vystřelil, míček se odrazil od plexiskla a já ho chtěl o záda brankáře odrazit zpátky do branky, to se mi povedlo. Jsem samozřejmě rád, že se mi podařilo vstřelit branku, nejsem někdo, kdo by dával góly často a když už, tak většinou nejsou nějaké nádherné, na to máme v Hostivaři Samuela Kucharčíka (smích).

Jaká pozitiva a jaká naopak negativa jste si z utkání odnesli?

Pozitivní bylo, že jsme se podle mě plzeňskému týmu herně a střelecky minimálně vyrovnali. Dokázali jsme si, že jsme kvalitní tým. Trenéři byli myslím také docela spokojeni, každopádně nám hodně opakovali, že spolu na hřišti málo komunikujeme. Určitě je ještě spousta věcí, na kterých se dá pracovat.

Skvělý kolektiv: jeden z hlavních důvodů, proč mě hokejbal stále baví

Jaká je v aktuálním týmu parta, protože ta je všude důležitým prvkem!

Parta je super, pár kluků znám už od reprezentace U14, většinu pak znám z reprezentace do 16 let, kdy jsme společně bojovali na Světovém poháru ve Zlíně. Tam se nám podařilo uhrát bronz a na celý turnaj právě i kvůli dobré partě rád vzpomínám. Skvělý kolektiv máme také v Hostivaři a je to jeden z hlavních důvodů, proč mě hokejbal stále baví dělat.

V příštím roce se uskuteční světový šampionát juniorů ve Švýcarsku, jak moc velká motivace to pro Vás je?

Motivace to je samozřejmě obrovská. Co jsem zatím viděl a četl, mělo by to tam být nádherné. Moc rád bych si tam zahrál. Chci s touhle partou z reprezentace ještě něco zažít a není nic lepšího než hrát společně za národní tým!

Jak vidíte své šance na to dostat se do konečné nominace a co pro to ještě musíte udělat?

Těžko říct, myslím si, že jsem tak nějak na hraně týmu. Uvidíme, jak se trenéři rozhodnou. Budou ještě asi zkoušet některé nové tváře. Ta konkurence je velká a kdo ví, jak to všechno dopadne. Musím na sobě samozřejmě stále pracovat, ale to je taková klasika, kterou by Vám tu řekl každý. Důležité pro mě je, abych vydržel celou sezónu zdravý a odehrál co nejvíce zápasů třeba i za náš A tým. Minulou sezónu jsem velkou část jara kvůli zranění neodehrál a ani poté už jsem se necítil moc dobře. Vím tedy, že je pro mě důležité udržet se celý rok v dobré kondici, abych na případné mistrovství světa přijel co nejlépe připraven. Už jen kvůli kolektivu, který v reprezentaci máme, se budu snažit udělat všechno pro to, abych se do týmu dostal.