Reprezentace

Talentovaní hokejbalisté do 14 let se dvakrát střetli se Slovenskem! To vždy uspělo

V rámci organizačně i zápasově velmi povedeného Světového poháru v České Třebové a Litomyšli se do akce vrhli ve dvou přátelských duelech také hokejbalisté do 14 let. Výběr těch nejlepších hráčů v České republice se v neděli 30.6. střetl dvakrát na zimáku v Litomyšli se stejně starými soupeři.

V prvním klání rozhodl povedený start Slovenska

Český národní tým do čtrnácti let v prvním klání dvojzápasu se Slovenskem brzo inkasoval a nedařilo se mu dotáhnout na dostřel. Naši mladíci dvěma góly alespoň korigovali výsledek utkání, ten pro ně skončil nepříznivě 2:5. „První zápas byl z naší strany takový, že jsme příliš nevěděli, co od něj očekávat, jelikož jsme se znovu sešli po nějaké době. Poměrně překvapivě jsme začali velice dobře, dostali jsme se do vedení, povedlo se nám vstřelit rychle po sobě jdoucí góly,“ těšilo slovenského kouče Jaroslava Mihala. „Dá se říct, že se ten zápas už trochu dohrával. Trochu nás mrzela třetí třetina, kdy jsme dovolili domácím se dostat na koně a udělali nám ten zápas ještě těžkým a bylo to do konce drama!“ upozorňuje kouč slovenské čtrnáctky.

Česko: Nevřivý (15. Ježek, Drahoš) – Drechsler, Hnyk, Pavlíček, Kantor, Lálik, Ježek, Slabý, Vela, Juřík, Běloušek, Hamzík, Kučera, Beneš, Eichler, Němčák, Hruška, Musílek, Frolík, Macháček, Lehner, Krbec, Kukla.

Slovensko: Kanas (Janouš) – Tisovčík, Novajovský, Zamborský, Valent, Kupec, Feranec, Moringa, Baculák, Janík, Franek, Semančík, Priščák, Porubský, Fügersy, Zajac, Šatka, Vaverčák, Eperješi, Pagáč.

Druhé měření sil bylo vyrovnané, Čechům se ale nevydařila koncovka

Čeští reprezentanti do čtrnácti let nevyužili odvetné utkání se Slovenskem k napravení dopolední porážky. Také ve druhém duelu museli v podstatě od začátku dotahovat, povedlo se jim srovnat na 1:1, poté už ale opět nestačili a znovu inkasovali pět branek.„Do druhého zápasu jsme museli hlavně kluky uklidnit, aby nepřemýšleli nad tím, že to bude tak jednoduché utkání jako to první, což se i potvrdilo,“ prozrazuje hlavní kouč Slovenska Jaroslav Mihal. „České mužstvo začalo velmi aktivně, nedalo nám prostor, naštěstí nás podržel brankář,“ oddechl si po velkém českém tlaku a zlepšené hře. „Jsem velice rád, že se nám nakonec podařilo naklonit misky vah na naši stranu,“ potěšilo ale slovenského trenéra Mihala.

Česko: Drahoš (Nevřivý, Ježek) – Drechsler, Hnyk, Pavlíček, Kantor, Lálik, Ježek, Slabý, Vela, Juřík, Běloušek, Hamzík, Kučera, Beneš, Eichler, Němčák, Hruška, Musílek, Frolík, Macháček, Lehner, Krbec, Kukla.

Slovensko: Janouš (Kanas) – Tisovčík, Novajovský, Zamborský, Valent, Kupec, Feranec, Moringa, Baculák, Janík, Franek, Semančík, Priščák, Porubský, Fügersy, Zajac, Šatka, Vaverčák, Eperješi, Pagáč.