Reprezentace

Jasno o jádru týmu mám, ostatní hráčky mají šanci, upozorňuje lodivod dvacítky Davídek

Národní tým juniorek do 20 let se pilně připravuje na vrchol letošní sezóny v podobě Světového poháru, jenž se 1. – 5. července uskuteční na Slovensku v Žilině.

V tomto věku se děvčata hodně zlepšují

V polovině prosince 14. – 15.12. se chystáte na dvoudenní soustředění do Dobřan. Proč jste zvolili tuto destinaci a jaké budou cíle, respektive náplň kempu?

Chtěli jsme v zimním období jeden samostatný kemp. V lednu a v únoru bude společný s reprezentací žen. A Dobřany? Ještě jsme tady nebyli a podmínky pro kemp jsou výborné. Věnovat se budeme klasicky nácviku založení útoku, rotace, organizace hry v obranném pásmu. Součástí také bude utkání s juniorkou Dobřan.

Na soustředění jste nominovali celkem 20 hráček a 3 gólmanky. To prakticky vypadá, že už máte relativně jasno o týmu, který by měl jet za téměř půl roku na Světový pohár do Žiliny. Je to tak, nebo máte v hledáčku i více hráček?

Pozval jsem si spoustu nových hráček, které jsem viděl nebo se jim daří v rozběhlých soutěžích. Jasno o jádru týmu mám, ale to jsou dvě pětky. Ostatní hráčky mají ještě šanci se ukázat a prosadit se do týmu. V tomto věku se děvčata hodně zlepšují, a naopak některá nemají možnost hrát chlapecké dorostenecké soutěže a jejich výkonnost může jít dolů.

Světový pohár? Bude to hodně náročné a moc se těšíme!

V nominaci juniorské dvacítky je několik hráček se zkušenostmi ze seniorského národního týmu, ve Vašem týmu nalezneme i mistryně světa! Je to velká výhoda a měly by právě tyto plejerky týmu předat značný klid a zkušenosti?

Určitě se budu opírat o hráčky, které zažili Světový pohár U20, mistrovství světa žen a Světový pohár U18. Pro ostatní to musí být motivace dostat se na vyšší úroveň, zdokonalovat se.

Máte za sebou úspěšný premiérový Světový pohár pro dívčí kategorii do 18 let. Očekáváte, že obhajobu titulu ve dvacítkách budete mít daleko náročnější? Na Slovensko by přece jenom měla přijet silná družstva Kanady, USA…

Pokud budeme mít tým se základem ze Světového poháru, doplněný o hráčky ročníku narození 2000, silné družstvo. Nicméně zámořské celky jsou tradičně velmi silné a Slovenky dokázaly s velmi mladými hráčkami, že se s nimi na domácí půdě musí počítat. Bude to hodně náročné a moc se těšíme!