Reprezentace

Národní tým žen dodržel slovo a přivezl dětem do Neratova bronzovou medaili!

Ve středu 14. srpna se zástupci reprezentace žen, která na mistrovství světa v Košicích vybojovala 7. medaili ze sedmi dosavadních šampionátů, vydali do Neratova, respektive Základní školy speciální.

Na soustředění jsme dětem slíbili medaili

Setkání zástupců reprezentace žen zorganizoval pan Martin Motyčka, který každoročně po konci sezony pořádá v Letohradě Veterán Cup, v jehož rámci se podporuje právě Základní škola speciální v Neratově. Na posledním ročníku se podařilo vybrat díky skvělým sponzorům a lidem přes 150 000 Kč na výstavbu nové modernější školy! Ještě předtím však došlo i k návštěvě dětí z Neratova na soustředění reprezentace žen před mistrovstvím světa v Košicích, které se konalo na zimním stadionu v České Třebové. Děti přijely podpořit hráčky před šampionátem a národní tým žen slíbil dětem, že pro ně vybojuje medaili, kterou jim následně přiveze předat přímo k nim do Neratova, a tak se i stalo!

Do Neratova na letní tábor dětí ze Základní školy speciální dorazil za realizační tým asistent hlavního trenéra Manharta Michal Broulík, jenž se ujal slova. „Už na prvním setkání na zimním stadionu v České Třebové jsme slíbili, že cíl bude získat medaili na mistrovství světa, kterou vám následně přivezeme. Byť naše ambice byla vyšší, tak jsme cenný kov nakonec ukořistili v podobě bronzové medaile, kdy jsme v zápase o třetí místo dokázali porazit domácí výběr Slovenska,“ rozpovídal se trenér národního týmu žen Michal Broulík.

Obdivujeme každého z vás, smekli klobouk reprezentanti

Kouč reprezentace žen přijel s hlavním organizátorem akce Martinem Motyčkou a dvěma hokejbalistkami. Ty si na sebe oblékly dres z mistrovství světa v Košicích a předaly dětem krásnou bronzovou medaili, včetně týmové fotky po vítězství o 3. místo se Slovenskem a Vanesa Halbrštátová s Petrou Kvasničkou odměnily děti podepsanými kartičkami všech reprezentantek! „Holky vám přivezly originální medaili, a navíc k tomu přidáváme podepsané kartičky všech hráček včetně realizačního týmu, protože si vážíme vaší návštěvy v České Třebové před startem mistrovství světa a obdivujeme každého z vás!“ obdivně zdůraznil na závěr slavnostního zahájení v Neratově Michal Broulík.

Následovalo focení dětí s reprezentantkami a trenérem národního týmu, spousta zábavy u hudby a děti dokonce provedly celou hokejbalovou „delegaci“ k přilehlému krásnému zrekonstruovanému Kostelu Nanebevzetí Panny Marie v Neratově. Reprezentantky se s dětmi dokonce vydaly i do věží a z blízka si mohly prohlédnout dech beroucí prosklený strop a majestátnost kostela v Neratově. Na závěr se zástupci národního týmu žen s dětmi srdečně rozloučili a slíbili, že se za 2 roky před a po mistrovství světa v Kanadě opět uvidí a vzájemně se podpoří ve svých životních zápasech.